Liga a V-a: A căzut cortina peste tur! Ripensia, Solventul și ACS Poli II, învingătoare în ultima rundă

ripensia1
În weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, a căzut cortina și peste prima jumătate a întrecerii din Liga a V-a. Trei din cele patru formații timișorene prezente în acest eșalon au obținut succese extrem de importante, în timp ce unica înfrântă din oraș a fost Tricoul 1 Iunie, pe terenul din Becicherecu Mic. Ripensia e singura campioană de toamnă din Timișoara, luând o opțiune importantă la câștigarea seriei I, celelalte două grupe avându-le în frunte pe AS Murani, respectiv Avântul Chizătău.

Seria I

Ripensia Timișoara nu a avut viață ușoară la Carani, în fața AS-ului din localitate. Dacă roș-galbenii erau până acum obișnuiți, chiar și în deplasare, cu scoruri de maidan, de această dată a fost ceva mai complicat. Timișorenii au deschis totuși repede scorul, prin golgheterul Briciu, care a marcat în minutul 14 din pasa lui Mureșan. Acesta avea să fie unicul gol al primei părți, roș-galbenii dublându-și avantajul la trei minute după pauză, printr-un penalti transformat de Mureșan. Cea de-a doua reușită nu a adus însă liniștea în tabăra oaspete, care a rămas în 10 oameni chiar la acea fază, fundașul Olimpiu Ciobai, care obținuse lovitura de pedeapsă, fiind eliminat pentru proteste. Formația din Carani n-a reușit să pericliteze însă avantajul Ripensiei în minutele rămase, iar cele trei puncte au poposit la Timișoara.

Radu Suciu și Ovidiu Olariu au apelat pentru acest joc la formula Rădulescu, Petrișor, Ciobai, Uzun, Cărpinișan – Mureșan, Păscăleanu – Radu, Briciu, Popa – Ungur. Au mai intrat Boangheș, Firuț și Duțu.

Cealaltă formație timișoreană din Seria I, Tricoul 1 Iunie, a încheiat turul cu un eșec clar, 2-5 cu garnitura secundă a divizionare C, Mama Mia Becicherecu Mic. Golurile trupei din Plopi au fost marcate de Cătălin Buzatu. De remarcat că pentru gazde a punctat însuși primarul comunei, Raimond Rusu.

Ripensia e campioana de toamnă a seriei I, acumulând 39 de puncte, la șase lungimi distanță de principalele urmăritoare, Steaua Roșie Variaș și Mama Mia II. În schimb, Tricoul 1 Iunie, formație obișnuită cu partea superioară a ierarhiei în ultimii ani, se regăsește abia pe 9 la final de tur, cu 16 puncte în cont.

Seria a II-a

Scorul ultimei etape de „Județ” a fost stabilit în complexul „Dan Păltinișanu”. ACS Poli II a zdrobit Unirea Ghilad, cu scorul de 10-0, la pauză alb-negrii având deja patru goluri în cont. A fost un joc prolific pentru unul dintre jucătorii exotici ai acestui eșalon, venezueleanul Jorge Ruiz, care a punctat de patru ori, în minutele 47, 78, 84 și 86. De asemenea, tânărul Vlad Dragomir, luat în vederi și de Aurel Șunda pentru prima echipă, a realizat un hattrick curat, în minutele 35, 37 și 44. Celelalte reușite ale timișorenilor au fost semnate de Scheau, în minutul 30, Dragu, în minutul 55, și Moldovan, în minutul 70.

Antrenorul alb-negrilor, Adrian Stoicov, a utilizat următoarea formulă: Coca – J. Dragomir, Bocșan, Mărginean, Cherecheș – Scheau, Moldovan – Livan, Dragomir, Dragu – Ruiz. A mai intrat Filip.

Solventul Timișoara, una dintre formațiile de tradiție ale acestui eșalon, a obținut duminică un succes vital, pe teren propriu, cu fosta divizionară D, FC Deta. Succesul a venitînsă în condiții mai speciale, „chimiștii” începând jocul în 10 oameni, Georgevici sosind la teren abia în minutul 10 al meciului. Prima repriză le-a aparținut în totalitate gazdelor, care la pauză aveau deja 3-0. Capbun a deschis scorul cu un șut la vinclu, din 16 metri, apoi Tecău a marcat de la 40 de metri, portarul fiind păcălit de gazonul ud, pentru ca Georgevici să se revanșeze pentru întârziere, cu un gol marcat pe contraatac, în ultimul minut al primei părți.

În ultimul sfert de oră, Solventul a rămas în 10 oameni, după eliminarea lui Tecău, din minutul 75, antrenorul Dan Miron fiind forțat să-l retragă pe atacantul Dan Capbun în apărare pentru finalul de meci. S-a încheiat 3-1, iar trupa din Fratelia are parte de o iarnă liniștită, după una dintre cele mai dificile jumătăți de campionat din ultimii ani.

Solventul a evoluat duminică în formula Tănase – Cristea, Bulai, Crișan, Schneider – Fullop, Tecău, Iurea, Georgevici – Csapo, Capbun. A mai intrat Groza.

La final de tur, AS Murani ocupă primul loc în seria a II-a, cu 36 de puncte, pe poziția secundă urcând, grație golaverajului, ACS Poli II, cu 31 de puncte, la fel ca și Agrotrifan Sânmihaiu Român și FC Jebel. Solventul Timișoara ocupă locul 13, cu 11 puncte acumulate în prima parte a campionatului.

În seria a III-a, lupta pentru promovare se anunță acerbă. Prima poziție e ocupată de Avântul Chizătău, cu 42 de puncte, urmată la o singură lungime în spate de Voința Mașloc, formație ce își desfășoară jocurile de pe teren propriu în Timișoara, pe arena „Textila”. Podiumul e completat de alb-violeții de la FC Bazoș, cu 37 de puncte în cont.

About Gabriel Toth