Liga a IV-a: Sita cerne în fruntea clasamentului

998469_515783875172746_78537459_n

Etapa a cincea a „D”-ului timișean a adus câteva clarificări în ceea ce privește duelul din vârf. ASU Poli s-a distanțat la trei lungimi de principala contracandidată, CS Ghiroda, după victorie de vineri, din meciul direct. Progresul Gătaia continuă și ea seria perfectă din acest debut de sezon, trupa lui Brian Filimon rămânând și fără gol primit după 450 de minute. În weekend-ul ce tocmai s-a încheiat n-au fost programate decât șapte dispute, în condițiile în care jocul CFR – Jimbolia a fost amânat.

ASU Poli pare în acest moment principala candidată la titlul de campioană a județului. Alb-violeții s-au impus fără drept de apel, scor 3-0, în derby-ul cu CS Ghiroda, formație socotită a fi cel mai periculos adversar al timișorenilor din acest sezon. „Dubla” lui Nicu Făgețan și reușita tânărului Ardelean i-au adus trupei lui Paul Codrea cel de-al cincilea succes la rând.

Tot 15 puncte are și Progresu Gătaia, formație ce continuă să uimească în acest debut de campionat. Nu neapărat victoria în sine din fața Dragșinei e de remarcat, cât faptul că nou-promovata rămâne după 450 de minute de joc fără gol primit! Românu și Moga, din penalty, au semnat reușitele echipei pregătite din teren și de pe bancă de Brian Filimon.

Pobeda Dudeștii Vechi și-a revenit după șocul din „intermediară”, atunci când a fost învinsă cu 0-1 acasă de Arsenal Flacăra Făget. „Bulgarii” lui Petre Mirciov au câștigat la limită în deplasarea de la Peciu Nou, singura reușită a întâlnirii purtând semnătura lui Bratan. Și pentru că tot veni vorba despre tânăra echipă a Făgetului, să consemnăm o nouă victorie a acesteia, 4-2 în fața uneia dintre echipele bune ale „D”-ului, FC Chișoda. Sâmbătă, elevii lui Brazovan vin în Timișoara, pentru meciul cu Auto, din postura unei echipe aflate pe val. De urmărit!

Clasamentul „bomberilor” din Liga a IV-a arată din ce în ce mai interesant. Odată cu scurgerea etapelor, se diluează și vârful ierarhiei, acolo unde conduce în continuare polistul Flavius Tulcan, cu 6 reușite. Golul marcat de Zoli Kovacs, în victoria cu 3-1 a Dumbrăviție la Orțișoara, îl propulsează pe acesta pe poziția secundă, cu 5 „boabe” la activ. Trei fotbaliști ai lui ASU Poli au atins cota 4: Adrian Marchiș, Emanuel Ardelean și Nicu Făgețan, tot pe locul 3 în clasament regăsindu-se și Ema Pătrașcu (Ghiroda) și Doru Sabău (Șag). Urmează opt fotbaliști cu câte trei reușite în primele cinci runde: Jivan (Făget), Moga (Gătaia), Iorgovan (CFR), Ionaș (Ghiroda), Bucure (Gătaia), Leonte (Dumbrăvița), Abu Lebda (Chișoda) și Leleczi (Auto).

Ierarhia golgheterilor ar mai putea suferi modificări după disputarea ultimului meci al acestei runde, cel dintre CFR Timișoara și Marcel Băban Jimbolia. Partida a fost amânată, la solicitarea oaspeților, care au motivat că au câțiva fotbaliști la loturile naționale de juniori. Anunțul a venit destul de târziu chiar și pentru feroviari, care au aflat abia vineri că nu vor juca. Ce să mai spunem de spectatorii care au luat sâmbătă dimineață drumul arenei de la Gara Mare, găsindu-i toate porțile închise. Duelul dintre CFR și Jimbolia se va disputa miercurea viitoare.

Iată rezultatele și marcatorii etapei a V-a:

ASU Politehnica – CS Ghiroda 3-0 (Făgețan 2, Ardelean)
Progresul Gătaia – Real Dragșina 2-0 (Românu, Moga)
Cocoșul Orțișoara – CS Dumbrăvița 1-3 (Zbârcea – Negru, Bârsanu, Kovacs)
Progresul Racovița – CS Giroc 1-0 (Ignea)
Unirea Sânnicolau Mare – Auto Timișoara 2-0 (Radu, Galea)
Arsenal Flacăra Făget – FC Chișoda 4-2 (Jivan 2, Bârză, Mihali – Stănilă a.g., Tismănaru)
AS Peciu Nou – Pobeda Dudeștii Vechi 0-1 (Bratan)
CFR Timișoara – ASFC Marcel Băban Jimbolia – amânat pentru 11 septembrie
Timișul Șag a stat.

About Gabriel Toth