Liga a IV-a: Etapă fără lider

1184890_515784548506012_1665793574_n
Liga a IV-a își programează la sfârșitul acestei săptămâni cea de-a șasea rundă, una întinsă pe trei zile. „Balul” începe astăzi, pe „Hristo Stoichkov Arena” din Dudeștii Vechi, și se va încheia duminică dimineață, la Dumbrăvița.

Astăzi începe runda a șasea a „D”-ului timișean, una de odihnă pentru liderul ASU Poli. Alb-violeții ar fi avut meci la Teremia Mare, cu Banatul Nerău, dar formația locală s-a retras după etapa a doua, lăsând clasamentul cu un număr impar de echipe. Elevii lui Paul Codrea vor privi astfel detașați la cele opt întâlniri din acest sfârșit de săptămână, întinse pe durata a trei zile.

Primul fluier al etapei se va auzi în această după-amiază, la Dudeștii Vechi. Pobeda va primi, pe „Hristo Stoichkov Arena”, vizita celor de la Timișul Șag, grupare ce vine după o săptămână de pauză. Elevii lui Petre Mirciov au ca obiectiv clar adjudecarea celor 3 puncte, pentru a nu mai repeta surpriza din intermediara de săptămâna trecută, atunci când Făgetul lui Adrian Brazovan pleca învingătoare din fieful „bulgarilor”.

Cum liderul ASU Poli va sta, cealaltă formație cu maximum de puncte, Progresul Gătaia, are șansa de a deveni lider solitar. Elevii antrenorului-jucător Brian Filimon vor primi vizita celor de la CFR Timișoara, formație ce nu a adunat niciun punct din deplasările efectuate în acest sezon. Trupa lui Andrei Pobega are însă de partea ei avantajul prospețimii, după ce jocul de sâmbăta trecută, cu Jimbolia, a fost amânat la cererea trupei lui Marcel Băban.

Singurul joc programat în Timișoara se va desfășura în Freidorf. Auto, după un semieșec cu Racovița și o înfrângere la Sânnicolau Mare, își dorește să revină în zodia victoriilor. Misiunea „mecanicilor” nu pare a fi însă prea ușoară, întrucât vor avea în față trupa din Făget, care a produs două mari surprize în ultimele două etape, învingând la Dudeștii Vechi, iar apoi acasă, pe FC Chișoda.

După eșecul de săptămâna trecută, din derby-ul cu ASU Poli, CS Ghiroda caută victoria la Dragșina. Formația gazdă n-a învins decât la Jimbolia, pierzând pe linie în toate celelalte confruntări, astfel că jocul de sâmbătă pare a fi la discreția trupei lui Alin Miloș. Un alt duel de urmărit va fi cel de duminică dimineață, de la Dumbrăvița, formația gazdă urmând a fi vizitată de Progresul Racovița, o nou-promovată ce s-a remarcat drept o nucă tare, pentru multe dintre competitoare.

Iată programul complet al etapei a VI-a, precum și delegările:

Vineri, ora 17
Pobeda Dudeștii Vechi – Timișul Șag (Hristea – Olărean, Pandia)

Sâmbătă, ora 11
Real Dragșina – CS Ghiroda (Drăgoi – Ghiciulescu, Drăguț)
FC Chișoda – AS Peciu Nou (Țuțurigă – Hotico, Cîrlea)
Auto Timișoara – Arsenal Flacăra Făget (Roșu – L. Marian, Cimponeriu)
CS Giroc – Unirea Sânnicolau Mare (Nanu – Ciorogar, Soreanu)
ASFC Marcel Băban Jimbolia – Cocoșul Orțișoara (Dobrișan – Aloman, Samfescu)
Progresul Gătaia – CFR Timișoara (C. Botaș – Chițoiu, Pleșa)

Duminică, ora 11
CS Dumbrăvița – Progresul racovița (Gaitin – G. Dan, Prodaniuc)

About Gabriel Toth