Ghinion pentru campioană! RCM Timișoara înfruntă Steaua în sferturile Cupei României

Duma (125)
RCM Timișoara nu a avut noroc la tragerea la sorți. În sferturile de finală ale Cupei României, galben-albaștri vor înfrunta Steaua București, formația în fața căreia părăseau competiția anul trecut, în semifinale.

După ce a acces în sferturi fără joc, datorită forfaitului anunțat de divizionara secundă CSU AV Arad, RCM Timișoara va avea parte de o misiune extrem de dificilă în următoarea fază a Cupei României. Astăzi, la sediul FRR, a avut loc tragerea la sorți a tabloului antepenultimei etape, acolo unde elevilor lui Dannie de Villiers le va ieși în cale Steaua București.

Partida va avea loc sâmbătă, pe teren neutru, la Brașov, iar gruparea timișoreană se află într-un vizibil dezavantaj, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, numărul convocaților la echipa națională a ajuns la zece, după ce Lynn Howells i-a chemat la București pe Gabriel Conache și Marian Drenceanu, în vederea meciurilor test cu Canada și Fiji. De asemenea, regula folosirii jucătorilor străini nu e deloc de partea galben-albaștrilor, care trebuie să se limiteze doar la opt în întreg lotul, asta în timp ce bucureștenii se bazează doar pe rugbyști autohtoni.

Steaua e echipa care a eliminat gruparea timișoreană în precedenta ediție a Cupei României. La 24 noiembrie 2012, cele două echipe s-au întâlnit la Brașov, în semifinalele competiției, roș-albaștrii având atunci câștig de cauză, scor 38-33. Întâlnirea din acest an va avea loc sâmbătă, cel mai probabil tot în orașul de sub Tâmpa.

Programul complet al sferturilor de finală:

RCM Timișoara – Steaua București
CSM Știința Baia Mare – Farul Constanța
Poli Agro Iași – Universitatea Cluj
CSM București – Rulmentul Bârlad

About Gabriel Toth