FOTO+VIDEO: Victorie după 107 zile pentru CH Poli

1618454_722203741133011_263906937_n

Handbaliștii de la CH Poli au simțit astăzi din nou gustul victoriei după o pauză îndelungată. S-au scurs exact 107 zile de la ultimul succes al alb-violeților – 30-24 cu Minaur, la 18 octombrie. Astăzi, elevii lui Constantin Ștefan au dispus de codașa CSU Suceava, scor 21-17, la capătul unui meci în care bucovinenii și-au vândut foarte scump pielea.

CH Poli a pus astăzi punct unui șir de șapte eșecuri consecutive, prin victoria cu Suceava, o echipă serios zdruncinată de colapsul financiar din vară și care, încetul cu încetul, se pune din nou pe picioare.

Cu o apărare masivă, avându-l în prim plan pe fostul pivot al Politehnicii, Ioan Tcaciuc, sucevenii i-au ținut departe pe alb-violeți de propria poartă în primul sfert de oră al meciului, interval în care au condus chiar și cu patru goluri în sala „Constantin Jude” (4-1). Timișorenii au egalat la 5 în minutul 14, au preluat conducerea la faza imediat următoare, iar apoi s-au distanțat, în următoarele zece minute, la cinci lungimi (10-5), asta și pe fondul paradelor goalkeeperului Tudor Stănescu. Totuși, bucovinenii au revenit pe finalul primei părți, la pauză alb-violeții nemaiavând decât două goluri avans, 11-9.

În partea a doua, ritmul golurilor a scăzut și mai mult, ambele formații apărându-se exact. CH Poli a reușit să o țină pe Suceava la distanță, revenind la un avantaj de cinci goluri în minutul 43 (18-13), oaspeții având o ultimă tresărire de orgoliu în minutul 46, când s-au apropiat din nou la două goluri (18-16). Până la final, trupa lui Răzvan Bernicu n-a mai marcat decât un singur gol, și acela căzut în secundele de final, într-un moment în care poliștilor nu aveau cum să le mai scape cele trei puncte.

Iulian Halcă și Denis Kaftin au fost cei mai prolifici marcatori ai trupei bănățene, ambii trecându-și câte 5 goluri în cont. I-au urmat extremele Timofte și Lela, cu câte 4, în vreme ce Mrakic, Ursu și Daninfeld și-au trecut câte o reușită în cont. De partea cealaltă, Florin Ciubotaru a fost golgheterul Sucevei, cu 5 goluri.

Reacții la cald

„Aveam nevoie mare de victoria aceasta. Băieții și-au dorit foarte mult acest succes și chiar au depus un efort extraordinar. Era o perioadă grea pentru noi, iar această victorie poate fi o gură de oxigen pentru ce urmează. Din păcate, încă nu e ceea ce vreau eu, dar astăzi cred că băieții s-au autodepășit, au făcut un joc bun pe apărare, Stănescu fiind și el din nou într-o zi bună. Am marcat pe câteva contraatacuri și pe faza a doua, dar încă suferim. Suceava a prestat la rândul ei un joc foarte bun, eu i-am urmărit și la turneul de la Călărași, din pauza de iarnă. Au jucători de valoare, tineri, muncitori, foarte rapizi”. (Constantin Ștefan, antrenor CH Poli)

„Ne-am jucat șansa dar, din păcate, am ratat foarte mult din situații clare și cred că aici s-a făcut diferența. În repriza a doua am aruncat mai mult de afară, ei s-au retras, plus că i-a ajutat mult și Tudor Stănescu în poartă. Noi ne vom bate până la capăt și vom trage linie după sezonul regulat. Cu siguranță, se vede că încă nu s-au integrat cei cinci băieți noi, încă mai suferim la relațiile de joc, dar sper ca vârful de formă să îl prindem în play-out”. (Răzvan Bernicu, antrenor CSU Suceava)

About Gabriel Toth