FOTO+VIDEO: BC Timișoara pierde după un final încins în fața Mureșului

BC Timișoara a înregistrat primul eșec pe teren propriu din returul campionatului, în compania vicecampioanei BC Mureș. Deși au dat permanent senzația că pot câștiga partida, impulsionați și de publicul din sala „Constantin Jude”, alb-violeții nu au gestionat finalul la fel de bine ca vizitatorii, văzându-se învinși, scor 93-99.

Duel echilibrat pe parchetul sălii „Constantin Jude”, între BC Timișoara, formație cu o vizibilă creștere de formă în acest retur, și BC Mureș, vicecampioană la zi, dar cu un start timid în sezonul de primăvară. Primul sfert le-a revenit oaspeților (25-20), aceștia reușind să se mențină la conducere până la pauza mare, 47-45, anunțându-se o parte secundă pe muchie de cuțit.

După reluare, timișorenii au reușit să preia din nou conducerea și să încheie sfertul 3 în avantaj, 73-70, un avans totuși fragil, pe care mureșenii l-au anulat rapid, mai ales printr-o gestiune mai bună a finalului de meci. Unul dintre momentele-cheie s-a petrecut cu ceva mai mult de două minute rămase pe ceas, atunci când Jason Conley a ratat incredibil ținta, deși se afla singur în jumătatea de teren a oaspeților, fază după care Ivan Jelenic a reușit o „triță”, spre disperarea foștilor săi colegi, echipați în alb-violet. În plus, Mureșul a ajuns în penalizare abia în secundele de final, permițându-și faulturi departe de propriul panou, care să fragmenteze construcția „leilor”.

Nikola Gacesa a fost cel mai bun marcator al timișorenilor, cu 23 de puncte, urmat de Zlatko Jovanovic, cu 21. Au mai punctat Conley – 16, Vasojevic – 10, Fenn – 8, Lee-Ingram – 5, Lăpuște – 4, D. Andrei – 4, Toth – 2. De partea cealaltă, fostul jucător al formației bănățene, Ivan Jelenic, a avt cea mai consistentă contribuție la victoria actualei sale echipe, cu 23 de puncte, urmat de Martinic – 22 și Mladenovic – 20.

Reacții la cald

„Continuăm…  Craiova, Asesoft și acum Târgu Mureș, trei meciuri decise, practic, de o aruncare. Totul s-a jucat la coșul de trei puncte marcat de Jelenic, în ultima secundă a atacului lor. Sigur, a fost un meci pe care trebuia să îl tranșăm în favoarea noastră, dar din păcate nu am reușit. Presiunea obiectivului e foarte mare. E vorba de play-off, orice meci se va disputa în această manieră, iar faptul că o singură înfrângere te duce departe de obiectiv, e o presiune suplimentară, căreia trebuie să îi facem față. Nu vreau să discut despre arbitraj. Jocul e problema antrenorilor, arbitrajul e problema clubului. Dacă e ceva de reproșat, trebuie altcineva să analizeze, eu trebuie să analizez greșelile jucătorilor mei. În acest moment, n-am nimic să le reproșez nici jucătorilor. Am suficientă experiență ca antrenor pentru a nu le aduce reproșuri acum, la cald. E normal că trebuie reparate anumite lucruri, eram sigur că nu putem juca în aceeași manieră ca și la Ploiești, unde am avut un statut de outsider. Acum, victoria se impunea în mod obligatoriu, după înfrângerea de săptămâna trecută”. (Dragan Petricevic, antrenor BC Timișoara)

„Ne temeam foarte mult de acest joc. Știm că Timișoara trage tare pentru a prinde play-off-ul, iar noi veneam după două înfrângeri la rând. Eram conștienți că și ei se confruntă cu o presiune foarte mare, așa că am încercat să începem bine. Am început cu o apărare în zonă, pentru a-i surprinde, și pentru a-l scoate din ritmul obișnuit pe Jovanovic, care e motorul echipei. La final, pot spune că slam-dunk-ul ratat al lui Conley a fost cheia jocului, pentru că apoi am marcat un coș de trei puncte și ne-am distanțat. A fost o atmosferă frumoasă în sală, urez succes Timișoarei și sper să prindă play-off-ul”. (Srecko Sekulovic, antrenor BC Mureș)

About Gabriel Toth