FOTO+VIDEO: ASU Politehnica răpune Șagul pe zăpadă

1798171_1418988521672771_1824391356_n
ASU Politehnica a disputat astăzi cel de-al doilea amical al iernii, în compania celor de la Timișul Șag. La cererea formației pregătite de Adrian Ianoșev, meciul s-a disputat la Jebel, pentru a proteja gazonul cochetei arene de pe malul Timișului. Deși le-au lipsit cinci jucători, dintre care patru doar din compartimentul defensiv, alb-violeții n-au întâmpinat mari probleme în fața colegei de serie, pe care au învins-o cu 4-1.

Pe un teren acoperit de un strat nu foarte gros de zăpadă, ASU Politehnica și-a măsurat forțele cu unul dintre adversarii din Liga a IV-a, Timișul Șag. Formația lui Adrian Ianoșev a avut în componență doi jucători veniți tocmai din tabăra alb-violetă, mijlocașii Marco Giurasevici și Alexandru Ionuț, ambii integraliști. De partea cealaltă, Paul Codrea l-a utilizat în premieră pe închizătorul Dinu Rebenciuc, indisponibil joi, la Lugoj, în partea a doua intrând și doi dintre jucătorii care nu au participat la cantonament, Adrian Neagoie și Vlad Vișan.

Timișorenii au controlat cu autoritate primul mitan, fundașul dreapta Birău deschizând scorul, în minutul 15, cu o lovitură de cap, după un corner executat de Vucea. Cinci minute mai târziu, Sergiu Iorgovan și-a etalat instinctul de golgheter, fiind pe fază la un șut de la distanță trimis de Rebenciuc, blocat de apăratea adversă și care l-a găsit singur cu portarul Buruiană.

Intrați cu 2-0 la pauză, alb-violeții au schimbat liniile în totalitate, absența fundașilor Taub, Florea, Paulevici și Gălan determinându-l pe Paul Codrea să alinieze o defensivă improvizată, care i-a cuprins pe atacantul Alin Ionaș (fundaș la origine) și pe mijlocașul Cosmin Călin. Chiar și așa, ASU Politehnica a făcut 3-0 în minutul 48, atunci când Vlad Vișan a marcat simplu, din pasa lui Făgețan. Ultimul gol al alb-violeților avea să cadă în minutul 71, Făgețan marcând de la marginea careului, după o așezare inteligentă a mezinului Dorin Codrea. Scorul final l-a stabilit însă Doru Sabău, care a marcat, în minutul 76, golul de onoare al Șagului.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Obrejan, Brânzan, Maranescu – Ghinescu, Rebenciuc, Opriș,  Vucea – Iorgovan, Tulcan. Au mai intrat Rogojină – Călin, Ionaș, Feher, Ilie, Codrea, Neagoie, Făgețan și Vișan.

Timișul Șag (antrenor Adrian Ianoșev): A. Buruiană – Ingic, Tăut, Mureșan, Racoceanu – Vicea, Giurasevici, Munteanu, C. Buruiană, Ionuț – Sabău. Au mai intrat A. Lazea, M. Lazea, Costea, Tutunaru și Ciobanu.

„A fost un teren destul de bun, chiar dacă a fost acoperit de zăpadă. Jocul s-a putut desfășura în condiții optime, zic eu. Echipa a făcut un joc bun, și în prima repriză, și în cea de-a doua, asta deși după pauză a trebuit să improvizăm puțin, pentru că ne-au lipsit patru fundași, din cauza examenelor sau a serviciului. De nou-veniți sunt foarte mulțumit. Îmi place atitudinea, caracterul lor, pregătirea pe care au făcut-o. Pe zăpadă, e ceva mai greu să îți arăți calitățile, astfel că mai mult am urmărit angajamentul și atitudinea”, ne-a declarat după meci antrenorul alb-violeților, Paul Codrea.

About Gabriel Toth