FOTO: ASU Politehnica începe astăzi cantonamentul: „Vom avea timp și liniște pentru a lucra fizic și tactic”

DSCF0018
Fotbaliștii de la ASU Politehnica au plecat astăzi, la orele amiezii, către Valea lui Liman, locația aleasă pentru cantonamentul din această iarnă. 23 de jucători alb-violeți, însoțiți de antrenorii Paul Codrea, Antonio Foale și preparatorul fizic Remus Datcu, vor rămâne cantonați timp de o săptămână în stațiunea timișeană pentru a-și încărca bateriile în perspectiva returului de campionat.

Campioana de toamnă din Liga a IV-a a plecat astăzi, din fața Bazei 2, către Valea lui Liman, acolo unde timp de o săptămână va pregăti returul și mult dorita promovare. Paul Codrea se află în fața unei premiere personale, acesta fiind primul stagiu centralizat pe care îl va conduce în calitate de antrenor, și speră ca săptămâna pe care jucătorii o vor petrece în stațiunea timișeană să fie de bun augur.

„E o perioadă grea, dar poate fi și una frumoasă, în care putem sta împreună și ne putem cunoaște mai bine. În același timp, e o perioadă de muncă, cu siguranță acolo vom avea liniște, vom avea timp să lucrăm atât fizic, cât și tactic și sperăm ca echipa să revină bine pregătită de acolo. O pregătire bună și o integrare bună și rapidă a jucătorilor noi cred că va face diferența. În plus, e primul meu cantonament ca antrenor și sunt curios cum mă voi descurca”, a declarat Paul Codrea.

După zece zile de pregătire pe plan local, Paul Codrea se declară mulțumit de receptivitatea elevilor săi, cu care va începe de acum să lucreze și tactic. „Băieții au răspuns bine. Deocamdată n-am putut să lucrez prea mult tactic, mai mult tehnic și fizic, pentru că au fost mulți jucători în probe. Acum, lotul s-a cristalizat în mare măsură, știm pe cine ne bazăm. Urmează să mai clarificăm câteva situații, dar în mare parte, echipa e formată. Urmează să o vedem în jocurile de verificare”, a mai spus Codrea.

În lotul deplasat la Valea lui Liman se regăsesc șapte jucători noi față de turul campionatului. ASU Politehnica a mutat în această iarnă în toate compartimentele din teren, iar Paul Codrea se declară mulțumit deocamdată de nou-veniți. „Sunt jucători pe care ni i-am dorit, au venit și câțiva în plus față de ce ne-am gândit anul trecut, dar din moment ce i-am acceptat, înseamnă că sunt la a același nivel cu ceilalți jucători sau chiar peste ce avem noi. E posibil să mai sosească jucătorii, totul depinde de modul în care se va comporta echipa în cantonament. Poate ne vom da seama că mai avem lipsuri. Până în ultimul moment, transferurile sunt deschise”, a mai spus Codrea.

Iată și jucătorii ce se vor pregăti timp de o săptămână la Valea lui Liman, precum și echipele de proveniență a celor noi:

Portari: Paul Burtic, Robert Rogojină;
Fundași: Alex Birău, Cristian Gălan, Mircea Obrejan, Marius Brânzan, Zoltan Feher, Alexandru Florea, Ioan Maranescu, Carol Taub (Auto Timișoara), Dragan Paulevici (FC Bazoș);
Mijlocași: Tiberiu Popoviciu, Victor Opriș, Adrian Ilie, Ionuț Vucea, Dinu Rebenciuc (CS Dumbrăvița), , Dorin Codrea (LPS Banatul), Răzvan Ghinescu (Unirea Sânnicolau Mare);
Atacanți: Robert Panc, Flavius Tulcan, Nicu Făgețan, Alin Ionaș (CS Ghiroda), Sergiu Iorgovan (CFR Timișoara).

ASU Politehnica va rămâne cantonată la Valea lui Liman până joi, 30 ianuarie. În aceeași zi, pe drumul de întoarcere, alb-violeții se vor opri la Lugoj, pentru un prim amical al acestei ierni, în compania divizionarei C din localitate.

About Gabriel Toth