Eșec pe muchie de cuțit pentru BCM Danzio: 58-60 cu Olimpia Brașov

1234999_565087750194512_2022934774_n
BCM Danzio a suferit astăzi un eșec dureros, pe teren propriu, în fața Olimpiei Brașov, o contracandidată directă la play-off. Timișorencele au început bine jocul, au condus după primul sfert, dar apoi au avut o cădere în sfertul 3, ce n-a mai putut fi reparată până la final.

Primul sfert al disputei din această după-amiază, din sala „Constantin Jude”, a stat sub semnul echilibrului. După primele 10 minute, gazdele aveau două puncte avans, 19-17, aceeași diferență fiind înregistrată și la pauza mare (28-26), după un sfert 2 în care ambele echipe au marcat doar câte 9 puncte. Diferența a fost făcută de sfertul 3, unul în care BCM Danzio a găsit extrem de greu drumul spre coș, ajutând formația brașoveană să se desprindă. Ultimele 10 minute, începute cu 43-36 în favoarea formației vizitatoare, s-au consumat ca o cursă contracronomentru pentru baschetbalistele lui Dan Ionescu. Deși s-au apropiat chiar la un punct în spatele adversarelor în secunda de final, Stoiedin & co. n-au mai putut repara greșelile făcute în sferul 3 și înregistrează cel de-al treilea eșec din acest debut de campionat.

Milana Zivadinovic a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu 16 puncte, urmată de Biljana Pesovic – 15, Milena Marjanovic – 10 (plus 9 recuperări), Adina Stoiedin – 6, Tunde Kilin – 3, Bianca Barbu – 2, Christina Zidaru – 2, Vedrana Kecoevic – 2 și Gabriela Necula – 2. Pe foaia de joc au mai figurat Dora Ardelean și Alexandra Sasebeș, însă acestea n-au fost utilizate de antrenorul Dan Ionescu. De partea cealaltă, pentru Brașov au adus câte 16 puncte, Erak și Kovacevic, în vreme ce Dewitt a marcat 13 puncte. Fosta jucătoare a celor de la BCM Danzio, Andra Haas, a evoluat 8 minute și 10 secunde pentru gruparea de sub Tâmpa, însă n-a reușit să puncteze, remarcându-se cu un assist și o posesie pierdută pe statistica meciului.

About Gabriel Toth