Spre deosebire de alte perioade de mercato, RCM Timișoara a apelat de această dată strict la jucători autohtoni pentru completarea lotului, în vederea sezonului viitor. Printrei aceștia se află și Cristian Cornei, un taloneur în vârstă de 23 de ani, sosit de la Farul Constanța, acesta declarându-se încântat de schimbarea de climat.
Una dintre achizițiile importante ale campioanei RCM Timișoara din această iarnă e Cristian Cornei. Născut la 29 octombrie 1990 la Constanța, e considerat unul dintre cei mai promițători taloneri ai României, intrând și în atenția echipei naționale în ultimii doi ani. Titular la Farul în toate duelurile cu RCM Timișoara din sezonul trecut, Cornei consideră mutarea pe Bega ca fiind un pas înainte pentru cariera lui.
„E un sentiment extraordinar să joci timp de doi ani împotriva lor, să vezi că nu îi poți bate, iar acum să fii alături de ei, în aceeași ogradă. E ceva aparte, să fii în lotul echipei campioane, să te antrenezi cot la cot cu acești jucători, să vezi pregătirea lor. E cu totul altă gândire, cu totul altă perspectivă. Sper să reușesc să mă adaptez și eu aici și să câștigăm împreună cel de-al treilea titlu consecutiv, pentru că mi-aș dori și eu o reușită personală. La seniori nu am avut parte încă de un trofeu și vreau să profit din plin de această oportunitate”, a declarat Cornei.
Rugbystul constănțean mărturisește că a fost primit cu brațele deschise în „familia” Timișoarei. „Sunt niște băieți foarte călduroși. Nu s-au comportat în niciun fel diferit cu mine datorită faptului că am fost adversari. Acum suntem colegi și trebuie să ne luptăm împreună pentru obiectivul ce ne-a fost trasat”, a mai spus Cornei.
Taloneur de meserie, Cornei va avea de luptat, pentru un loc în primul XV, cu Eugen Căpățână, cel mai vechi jucător din lotul campioanei, devenit pe parcursul anului trecut o certitudine la echipa națională și selecționata divizionară. Cu toate acestea, dobrogeanul e pregătit pentru munca de jos. „De ce nu? Aici e altă mentalitate, altă concepție, fiecare muncește, iar antrenorul e cel care decide cine joacă și cine nu. Dacă intru în primul XV, voi încerca să îmi fac treaba, iar dacă voi intra de pe bancă, voi încerca să mi-o fac de două ori mai bine. Important e ca în final să câștigăm ceea ce ne-am propus, nu cine joacă titular. Dar, bineînțeles, pentru a fi titular într-o asemenea echipă trebuie să muncești mai mult decât de obicei”, spune Cornei.
Piața internă a transferurilor se mișcă rapid în această perioadă, 2014 anunțându-se ca un sezon mult mai echilibrat decât precedentele. „Va fi un campionat mai echilibrat, multe echipe se întăresc, va fi concurența mai mare, iar nivelul rugby-ului din România va crește automat. Până acum, erau două-trei echipe care se băteau între ele, iar celelalte erau parcă acolo doar pentru a exista meciuri. Acum va fi cu totul altceva, e mult mai bine cu patru-cinci echipe de valori apropiate”, e de părere Cornei.
Una dintre formațiile ce par să se întărească consistent în această perioadă e chiar Farul Constanța, fosta echipă a lui Cristi Cornei. „Se pare că se construiește și la Constanța ceva, să vedem dacă se realizează. Eu sper să facă transferurile despre care se vorbește, pentru că, așa cum spuneam, ar avea de câștigat competiția”, a punctat constănțeanul.
Cristian Cornei a bifat 16 meciuri pentru Farul Constanța în precedenta ediție a Superligii, reușind și un eseu, în runda a treia, într-un joc cu Universitatea Cluj.