Dan Ionescu trage linie la final de tur: „Dacă nu ai bani, defilezi cu ce ai”

222771_451053398301055_1488332002_n
BCM Danzio a încheiat sâmbătă turul Ligii Naționale, cu un succes conturat extrem de greu în fața Universității Cluj. Cu doar cinci victorii obținute în prima jumătate a sezonului, fetele lui Dan Ionescu vor avea o misiune dificilă la anul în încercarea de a prinde play-off-ul.

Cu un buget mai mic decât în anii trecuți și cu o echipă formată în mare parte din jucătoare tinere, cu o medie de vârstă de 21.3 ani, BCM Danzio a traversat poate cel mai zbuciumat tur de campionat din ultimii anil. Cinci victorii, din care doar două pe teren propriu, eșecuri la scoruri astronomice în fața favoritelor la titlu și înfrângeri greu digerabile, în fața contracandidatelor la locul 8.

„Îmi pare cel mai rău pentru meciul cu Brașovul de acasă, pe care l-am pierdut la două puncte. Probabil cu o victorie în acel joc, am fi fost ceva mai sus în clasament. Nu trebuie să uităm că în echipa noastră, cu excepția lui Pesovic, care are 30 de ani, dispunem de jucătoare tinere, de până în 23 de ani. Am mers pe scheletul echipei care anul trecut a câștigat campionatul la U23, iar acest lucru se vede. Sunt jucătoare tinere, care nu au încă o experiență competițională. Rămâne de văzut dacă cei ce ne sponsorizează vor avea răbdare cu noi, poate vom ajunge la rezultate mai bune bazându-ne pe jucătoarele noastre autohtone”, a declarat Dan Ionescu, despre parcursul echipei sale din acestă toamnă.

Misiunea celor de la BCM Danzio s-a îngreunat serios după accidentarea Milenei Marjanovic, jucătoarea de poziția 5 sosită în vară de la Vârșeț. În cele șapte meciuri pe care le-a disputat în campionat, sârboaica a reușit patru double-double-uri, având o medii de 13.7 puncte și 11.0 recuperări, la acest ultim capitol situându-se pe poziția a patra în campionat. Dan Ionescu a fost nevoit să se descurce în ultimele șase jocuri fără aportul ei, echipa pierzând din eficiența de sub panou.

„Marjanovic, în momentul în care a venit, era o jucătoare sigură de double-double, deci aveam asigurate meci de meci cel puțin 10 puncte și 10 recuperări. Normal că ne lipsește foarte mult, dar sper ca în ianuarie să își revină în totalitate, să reia pregătirile și să ne ajute în continuare, pentru că e greu să joci fără pivot”, a mai spus Dan Ionescu.

BCM Danzio ar avea nevoie de câteva întăriri în iarnă, mai ales pe posturile 1 și 2, după cum apreciază Dan Ionescu. Rămâne de văzut însă dacă se vor găsi resursele necesare. Indiferent însă de ceea ce va urma în această pauză de iarnă, antrenorul formației timișorene și-a reafirmat încrederea în jucătoarele tinere de la echipă, care pot crește doar prinzând minute la nivelul primei divizii.

„Întăriri vor fi în funcție de bani. Dacă nu ai bani, defilezi cu ce ai. Din acest motiv am și început întinerirea lotului. Dacă ar fi să trag o linie, urmărind statistica, se observă că suferim la construcția jocului, deci la posturile de fundaș. Dar eu încă am încredere în jucătoarele pe care le avem, de aceea le-am adus aici, să joace, să crească, nu să le schimbăm atunci când ne e mai greu. Dacă vrei să construiești ceva, trebuie să ai răbdare. E echipa tânără pe care mi-am dorit-o, eu sunt partizanul lor, eu sunt cel care le susține și îmi doresc să le avem pe aceste fete și în continuare. Chiar dacă anul acesta nu vom mai intra în play-off, iar BCM Danzio e recunoscută ca fiind o certitudine pentru această fază a campionatului”, a mai spus Ionescu.

BCM Danzio nu va avea parte de o vacanță prea lungă, pregătirile urmând a fi reluate imediat după Anul Nou. Pe 8 și 12 ianuarie, timișorencele vor întâlni, în dublă manșă, pe ACS Sepsi Sfântu Gheorghe, în turul al doilea al Cupei României, în vreme ce primul joc de campionat e programat pentru 18 ianuarie, în deplasare, la Alba Iulia.

About Gabriel Toth