Cosmin Dumitrache câștigă argintul pentru UVT la Campionatele Naționale Universitare

dumitrache2

La sfârșitul săptămânii trecute, Bacăul a găzduit Campionatele Naționale Universitare indoor, competiție la care Timișoara a fost reprezentată de doar doi atleți, fondistul Andrei Bărbuț și hurdlerul Cosmin Dumitrache. Ambii sportivi bănățeni au cochetat cu podiumul, însă doar unul dintre ei a reușit să revină pe Bega cu o medalie la gât.

Universitatea de Vest din Timișoara a fost reprezentată de doi atleți în weekend, la Campionatele Naționale Universitare de la Bacău. Cea mai bună performanță a fost obținută de hurdlerul Cosmin Dumitrache, acesta clasându-se al doilea în proba de 60 de metri garduri, cu timpul 8.30, fiind devansat de Radu Ciobanu, de la UNEFS București. Cu o săptămână în urmă Dumitrache începea în forță noul sezon atletic, cu o medalie de aur în aceeași probă, la București, în cadrul primei etape a Campionatului Național indoor.

Cel de-al doilea reprezentant al centrului universitar timișorean a fost fondistul Andrei Bărbuț. Acesta a concurat în probele de 1.500m și 3.000m, fiind cel mai aproape de o medalie la cea din urmă. Atletul născut în 1994 s-a clasat al patrulea, cu timpul 8:51.62, fiind devansat cu mai bine de patru secunde de Claudiu Sburlea, de la Universitatea Târgu Jiu, cel ce a ocupat poziția a treia. La 1.500m, Bărbuț nu a emis pretenții la podium, clasându-se al nouălea, cu timpul 4:14.20. Timișoreanul figura și pe lista de start a probei de 800m, la care nu a mai participat însă.

About Gabriel Toth