Concluziile lui Cosmin Petruescu, după „dușul rece” de la Sânmartin: „Sunt într-adevăr deranjat de rezultat…”

Politehnica Timișoara a pierdut cu 5-0 amicalul disputat astăzi, la Sânmartin, cu Luceafărul Oradea. Antrenorul Cosmin Petruescu s-a arătat la final dezamăgit, în primul rând de atitudinea jucătorilor, și așteaptă ca aceștia să se revanșeze în meciurile oficiale, care vor demara peste mai puțin de zece zile.

„A fost un duș foarte rece, cu gheață chiar, dar binevenit, ținând seama de căldura mare care s-a întregistrat la ora meciului. Lăsând gluma la o parte, a fost o partidă echilibrată în prima ei jumătate, când am primit un gol dintr-un penalti acordat de domnul Florin Marcu. Nu comentez decizia dânsului, pentru că e un arbitru cu experiență. Are mai puțină importanță dacă a judecat corect faza sau nu. M-a deranjat starea de nervozitate a jucătorilor din repriza a doua. Per total, a fost un test binevenit, pentru că Luceafărul a fost într-adevăr prima echipă care ne-a pus în reală dificultate pe fază defensivă, deoarece în meciurile pe care le-am avut până acum, adversarii au avut foarte puține faze de poartă. Implicit, nu am putut să îmi fac o idee precisă din acest punct de vedere. Vom face o analiză obiectivă a tuturor celor cinci goluri încasate astăzi, iar ceea ce vom avea de comunicat, o vom face în bucătăria internă. Sunt într-adevăr deranjat de acest rezultat, dar trebuie să mergem mai departe”, a declarat Cosmin Petruescu.

Tehnicianul polist a detaliat cauzele căderii echipei sale din repriza secundă: „Am încercat să acordăm șansă tutror jucătorilor pe care i-am avut la dispoziție, tuturor jucătorilor valizi. Nu e însă o scuză pentru noi faptul că am terminat meciul cu doi jucători născuți în 2003 și unul la 2001. Acest lucru are mai puțină importanță. Ceea ce contează pentru mine e ca toți cei care intră pe teren să aibă o atitudine conformă cu numele clubului nostru. Din păcate, unii dintre băieți m-au dezamăgit astăzi, dintr-un motiv sau altul, în primul rând din punct de vedere al atitudinii. Sper totuși să se revanșeze în perioada următoare. Să nu uităm că sunt abia meciurile de verificare. Cele importante vor fi cele oficiale, în care se va juca pe puncte, și care vor începe peste zece zile”.

About Gabriel Toth