CH Politehnica, pe ultima sută înaintea derby-ului Banatului

20130831_144341

CH Politehnica începe luni noua ediţie a Ligii Naţionale la fel ca şi pe cea precedentă. Alb-violeţii vor primi vizita rivalilor din Banat, CS Caraş-Severin, iar antrenorul Constantin Ştefan speră la un debut cu dreptul, mai ales că formaţia timişoreană va disputa cu această ocazie primul joc oficial în noua formulă.

După mai bine de două luni de pregătire fizică, tactică şi jocuri amicale, handbaliştii de la CH Politehnica intră în febra campionatului. Prima etapă va aduce la Timişoara, la fel ca şi anul trecut, echipa din Reşiţa, meci în care antrenorul Constantin Ştefan aşteaptă un succes, deşi recunoaşte că echipa ar mai avea nevoie de câteva întăriri.

“A trecut atât de repede această perioadă precompetiţională, bate la poartă debutul de campionat şi sper ca noua echipă pe care am încercat să o formez la Timişoara să dea şi rezultate. Sunt mulţumit de cum ne-am pregătit, dar orice antrenor îşi doreşte să aibă un lot mai numeros şi mai valoros. Am adus 10 jucători, am încercat să îi integrăm în echipă, dar pot să spun că ar mai avea loc 2-3 la echipa noastră. Sper ca băieţii să se prezinte la ora jocului mai bine decât în toate meciurile de pregătire. Trebuie să ne pregătim foarte intens pentru prima etapă, Reşiţa e o echipă extrem de experimentată şi cu siguranţă ne va aştepta un meci greu”, a declarat Ştefan.

Antrenorul alb-violeţilor face apel şi la suporteri, pe care îi aşteaptă în număr cât mai mare luni, la sala “Constantin Jude”.  “Ne-ar ajuta foarte mult să debutăm cu o victorie. Pe această cale vreau să fac şi un apel iubitorilor de handbal din Timişoara, să vină în număr cât mai mare la sală, să ne susţină. Avem nevoie să îi simţim aproape, deoarece suntem o echipă nouă, în formare. Cu siguranţă, nu îi vom dezamăgi, vom da tot ce avem mai bun din noi pentru a ne apropia victoria”, a mai spus Constantin Ştefan.

Tehnicianul formaţiei timişorene mărturiseşte că şi-a studiat adversarul de luni, dar e convins că factorul esenţial va fi forma de la ora jocului. “I-am văzut pe viu într-un meci pe cei de la Reşiţa în această vară. Îi cunosc foarte bine, le ştiu potenţialul, nu rămâne decât ca la ora jocului să îşi spună cuvântul forma de moment. Va fi un joc tactic, un joc tare. Scopul scuză mijloacele şi vom încerca indiferent de ritm şi de forţă să ne adjudecăm victoria”, a afirmat Constantin Ştefan.

“Nu ştiu dacă mă voi baza pe Halcă”

Constantin Ştefan nu poate spune în acest moment cât îl va ajuta la meciul cu Reşiţa tânărul inter Iulian Halcă, abia revenit după o gravă accidentare care l-a ţinut pe tuşă din luna ianuarie.  “El a intrat în această săptămână în regim normal de pregătire, dar nu ştiu cât mă voi baza pe el, depinde de cursul jocului. Încă nu ştiu nici dacă va prinde primii 16, iar acest lucru rămâne să îl stabilim în următoarele zile”, a precizat antrenorul,

Partida CH Politehnica – CS Caraş-Severin se va disputa luni seară, de la ora 19, în sala “Constantin Jude”.

About Gabriel Toth