CH Politehnica învinge dramatic și Odorheiul: 29-28

20130831_144341

CH Politehnica a încheiat turneul de la Timișoara cu trei victorii. După succesele cu Pandurii și Turda, elevii lui Constantin Ștefan au dispus astăzi și de HC Odorhei, alb-violeții mobilizându-se exemplar, asta deși trofeul era deja câștigat.

CH Politehnica a deschis scorul în meciul cu Odorheiul, dar apoi a rămas rapid în urmă, trupa lui Vlad Caba preluând conducerea în minutul 3 (3-2). După primul sfert de oră, echipa din județul Harghita a început să se distanțeze, astfel că în minutul 24 se consemna deja o diferență de patru goluri, mărită chiar la cinci două minute mai târziu (11-16). La pauză, oaspeții conduceau cu patru goluri, 17-13, însă alb-violeții nu s-au mulțumit cu acest aspect, chiar dacă jocul nu mai avea nicio miză.

Timișorenii s-au apropiat treptat, au izbutit egalarea în minutul 45 (20-20), ultimul sfert de oră fiind disputat pe muchie de cuțit. Finalul a fost de-a dreptul dramatic, Petkovic egalând la 28, în minutul 58, într-un moment în care Politehnica se găsea în dublă inferioritate numerică. În ultimul minut, portarul Stănescu a apărat o lovitură de la 7 metri a lui Kuzmanovski, reușind să pareze și încercarea acestuia de pe respingere. Cu 6 minute rămase pe ceas, Irakli Chikovani, fostul component al trupei din Odorhei, a adus victoria pentru gazde, spre bucuria puținilor spectatori prezenți în sală.

Golgheterul de anul trecut al Serbiei, Zarko Petkovic, a fost principalul marcator al trupei alb-violete, cu 7 goluri, urmat de Kaftin – 6, Chikovani – 4, Lela – 4, Daninfeld – 3, Irimiaș – 2, Ursu – 2 și Mrakic – 1. De partea cealaltă, au punctat Mihalcea – 6, Kuzmanovski – 5, Talas – 3, Blecic – 3, Onyejekwe – 3, Irimescu – 3, Ferenczi – 2 și Feuchtmann – 2.

Deși Politehnica a cucerit trofeul, niciun jucător al formației de pe Bega nu s-a regăsit printre superlativele turneului. Golgheterul competiției a fost Claudiu Dediu, de la Potaissa Turda, care a marcat de 23 de ori în cele trei jocuri. Votul antrenorilor i-a dat câștigători pe Levente Szabo (HC Odorhei) pentru titlul de cel mai bun portar, respectiv pe Goran Kuzmanovski (HC Odorhei), desemnat cel mai bun jucător.

Să mai spunem că înainte de debutul partidei, s-a organizat o festivitate prin care s-a marcat retragerea din activitate a lui Sorin Sărăndan și Adrian Cristescu, doi dintre cei mai importanți handbaliști ai clubului timișorean din ultimii ani. Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria, prin președintele Sebastian Novovic, le-a înmânat celor doi, în mod simbolic, câte un fular alb-violet.

„Am jucat acasă, ne-am dorit foarte mult să facem o impresie foarte bună. Oricum, de la începutul venirii mele aici le-am spus băieților că noi nu jucăm meciuri amicale, ci meciuri de pregătire, ei au înțeles acest lucru și s-au comportat ca într-un joc oficial. Până la urmă am reușit să câștigăm, în fața unei echipe de valoare. Contează foarte mult să câștigăm pentru moralul nostru, mai ales că suntem într-o formulă nouă, iar orice punct contează pentru moralul echipei. Astăzi am intrat mai greu în joc, n-am mai avut acea agresivitate în apărare. În atac, relațiile de joc încă nu funcționează așa cum mi-aș dori, dar nici nu pot să mă aștept la mai mult deocamdată, pentru că într-o perioadă relativ scurtă, totuși am reușit să legăm o echipă care sper să facă meciuri frumoase și să aducă cât mai multă lume la handbal”, a declarat la final antrenorul Politehnicii, Constantin Ștefan.

About Gabriel Toth