CH Poli reintră în febra campionatului! Urmează vizita la vicecampioană

ursu
Liga Națională de handbal masculin se reia la sfârșitul acestei săptămâni, atunci când CH Poli va avea parte de o deplasare de foc, pe terenul vicecampioanei Știința Bacău. Alb-violeții au făcut, vinerea trecută, o repetiție generală înaintea încleștării cu trupa lui Eliodor Voica, învingând în deplasare campioana Serbiei, Vojvodina Novi Sad.

CH Poli va avea parte de un final de tur încins în Liga Națională, care va începe la sfârșitul acestei săptămâni, cu o deplasare pe terenul vicecampioanei Știința Bacău. Alb-violeții vor încerca să producă o surpriză în orașul lui Bacovia, mai ales că vineri au obținut o victorie de moral la Novi Sad, într-un amical susținut cu RK Vojvodina, campioana en titre a Serbiei. A fost 32-28 pentru timișoreni, care au punctat prin Timofte 8, Petkovic 6, Ursu 4, Lela 3, Halcă 3, Mrakic 2, Danenfild 2, Irimiaş 2 și Santeiu 2.

Pentru pregătirea jocului de la Bacău, revine în lot Irakli Chikovani, cel ce a fost convocat la naționala Georgiei, pentru primele două jocuri din campania de calificare la Campionatul Mondial din 2015. În primul joc, disputat în deplasare, la Panevezys, cu Lituania, interul polist a punctat de 6 ori în eșecul cu 17-23 al formației sale, pentru ca apoi duminică să contribuie cu 4 goluri la victoria gruzinilor, 26-19 la Tbilisi cu Finlanda. O pauză activă a avut și antrenorul secund Dan Dumitru, cel ce a participat la un stagiu alături de naționala de juniori I a României.

În săptămâna premergătoare jocului de la Bacău, antrenorul Constantin Ștefan se confruntă și cu unele probleme medicale. Alături de mai vechiul accidentat Tudor Stănescu, se pregătește separat și interul rus Denis Kaftin.

Partida Știința Bacău – CH Poli Timișoara se va desfășura sâmbătă, cu începere de la ora 18, fiind arbitrată de o brigadă bucureșteană, formată din Ionuț Barbu și Adrian Manafu.

About Gabriel Toth