CH Poli, pregătită de confruntarea cu Odorheiul: „E un duel pentru locul 6”

echipa handbal
CH Poli revine în fața propriilor suporteri cu un joc extrem de important în ecuația luptei pentru play-off. Handbaliștii timișoreni vor primi vineri vizita celor de la HC Odorhei, într-un duel al vecinelor de clasament, abele grupări având câte 12 puncte în cont după opt etape scurse din actualul sezon.

CH Poli va fi vizitată vineri după-amiază de HC Odorhei, echipă la care actualul antrenor al timișorenilor, Constantin Ștefan, a activat în urmă cu câteva sezoane.

„Nu e nicio încărcătură specială pentru mine. Cunosc destul de bine echipa lor, iar ei la rândul lor mă cunosc pe mine. În schimb, pentru echipă e un joc foarte important, pe care trebuie să îl abordăm cu multă încredere dar și cu foarte mare atenție. Jucăm acasă și ne dorim să câștigăm. E un duel pentru locul 6, deoarece ambele suntem la egalitate de puncte și suntem conștienți că ne așteaptă un joc foarte dificil. Sper ca dorința de victorie a băieților, plus terenul propriu, să fie de partea noastră”, a declarat Constantin Ștefan.

HC Odorhei vine după o serie de trei înfrângeri la rând, dintre care două pe teren propriu, cu Pandurii și Turda. Constantin Ștefan e convins că gruparea din Harghita va veni extrem de decisă la Timișoara, dar speră ca elevii săi să reușească să îi taie din elan. „Cu siguranță, vor veni disperați, vor dori să câștige cele trei puncte puse în joc, pentru că altfel ar pierde contactul cu plutonul fruntaș. Odorhei rămâne însă o echipă valoroasă, care în ultimii ani a fost mereu pe podium, are jucători ce pot face diferența în anumite momente ale jocului, dar sper ca noi să ne facem bine temele și să putem contracara forța echipei din Odorhei”, mai spune Ștefan.

CH Poli a arătat o creștere în joc în ultimele etape, reușind chiar și la Bacău, în ciuda eșecului, o primă repriză purtată de la egal la egal cu vicecampioana României. „Vreau la fiecare meci să joc bine și să câștig. Sigur, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea pe care o întâlnești în joc. Dar sunt convins că dacă jucătorii mei dau 100%, pot să obțină victoria. Pentru noi aceste ultime meciuri sunt foarte importante, deoarece întâlnim echipe ce candidează de asemenea la primele șase locuri”, a mai precizat Ștefan.

Cele două formații s-au întâlnit ultima oară chiar înainte debutului de sezon, la Timișoara, în cadrul Cupei Politehnica. Alb-violeții s-au impus atunci cu 29-28, la capătul unui joc spectaculos, adjudecându-și trofeul cu trei victorii din tot atâtea meciuri.

Partida CH Poli – HC Odorhei se va disputa vineri, de la ora 18.30, în sala „Constantin Jude”. Meciul va fi oficiat de o brigadă buzoiană, formată din Vasile Pavel și Marian State.

About Gabriel Toth