CH Poli, carne de tun în fața campioanei

CH Poli a înregistrat astăzi o înfrângere previzibilă, 24-34 pe teren propriu, în fața campioanei HCM Constanța. În ciuda unui început bun, în care au condus de mai multe ori la o diferență de trei lungimi, elevii lui Constantin Ștefan și-au risipit șansele la un rezultat pozitiv printr-o cădere inexplicabilă, care a durat 17 minute, timp în care n-au reușit să marcheze.

CH Poli nu a spart tiparele în fața Constanței. Alb-violeții au primit vizita campioanei en titre în poate cel mai nepotrivit moment cu putință. Formei slabe etalate în ultimele etape i s-a adăugat și o lungă listă de indisponibilități, asfel că șansele trupei lui Constantin Ștefan la un rezultat pozitiv în compania liderului tindeau către zero.

Totuși, startul de meci a fost surprinzător, alb-violeții conducând vreme de aproape 14 minute formația ce domină handbalul românesc de mai bine de un deceniu. Au fost chiar trei goluri avans pentru alb-violeți: 5-2 în minutul 9, 6-3 în minutul 11 și 7-4 în minutul 13. De aici a început însă căderea gazdelor, care nu aveau să mai puncteze decât în ultimul minut al primei reprize. Până atunci, constănțenii reușiseră să marcheze nu mai puțin de 13 goluri consecutive.

Repriza secundă a pornit de la un avans de 10 goluri pentru campioni (18-8), un ecart pe care au reușit să îl păstreze intact până la final. Cu moralul la pământ, și fără prea multe soluții la schimbare, formația timișoreană nu a reușit să se apropie la mai mult de opt lungimi de constănțeni.

S-a încheiat 24-34, doar începutul unui șir de meciuri extrem de dificile pentru alb-violeți, ce se va încheia abia după ultima etapă a sezonului regulat.

Extrema Andrei Lela a marcat, din nou, cele mai multe goluri pentru CH Poli, 7. L-au urmat Kaftin – 5, Petkovic – 4, Daninfeld – 3, Timofte – 2, Mrakic – 2 și Arseni – 1. De partea cealaltă, Criciotoiu și Csepreghi au pus câte 5 goluri în contul Constanței, în vreme ce ex-poliștii Alexandru Șimicu și Marius Novanc au punctat de câte 3 ori.

About Gabriel Toth