CFR Timișoara n-a oprit seria perfectă a noului lider: 1-4 la Gătaia

8

CFR Timișoara a suferit un nou eșec extern în această dimineață, pe terenul nou-promovatei din Gătaia. Gazdele au profitat la maximum de greșelile din defensiva feroviară și s-au impus cu 4-1, trecând astfel pe primul loc în clasament, având în vedere că ASU Poli a stat în această rundă.

CFR Timișoara n-a putut opri seria perfectă a Progresului Gătaia. „Leoparzii” au irosit câteva ocazii mari, prin care puteau crea disconfort trupei pregătite de antrenorul-jucător Brian Filimon, însă ocaziile s-au răzbunat.

Bucure a deschis scorul în minutul 7, Apro l-a majorat în minutul 25, însă gruparea alb-vișinie a redus din handicap chiar înainte de pauză, prin Vântură. În partea secundă, timișorenii au fost foarte aproape de egalare, însă cei ce au marcat au fost tot fotbaliștii gazdelor. Antrenorul Brian Filimon a făcut 3-1 în minutul 68, pentru ca Moga să închidă tabela cu două minute înainte de final, din penalti.

„Am început bine în primele 35 de minute, am avut o posesie bună, dar pe acest fond am încasat două goluri, pe două greșeli personale mari de tot. Am intrat cu 2-1 la pauză, iar repriza a doua am început-o cu o ocazie uriașă a lui Vântură, care a scăpat singur, a driblat portarul, dar a preferat să-i paseze lui Iorgovan, care era în ofsaid. Apoi am luat alte două goluri spre final, din nou pe greșeli individuale”, ne-a declarat antrenorul feroviarilor, Andrei Pobega.

Ca o palidă consolare, CFR-ul e prima formație ce înscrie în poarta celor de la Gătaia, nou-promovata oprindu-și seria de invincibilitate în apărare după 495 de minute. „Nu e nicio consolare pentru noi, nu mă interesa acest aspect. Eu mi-am dorit foarte mult să câștigăm acest meci, însă nu a fost să fie”, ne-a mai spus Pobega.

CFR-ul a evoluat astăzi la Gătaia în formula Rain – Neamțu, Șuleap, Livădaru, Oberșterescu, Hrițcan, Iakab, Berar, Parfenie, Iorgovan, Crișan. Au mai intrat Vântură, Baidoc și Ciobanu, în vreme ce pe bancă au rămas Vlad – Janai și Rusu.

Pentru „leoparzi” urmează miercuri, pe arena de la Gara Mare, restanța din runda a cincea, cu trupa din Jimbolia, pentru ca sâmbăta viitoare să primească vizita celor de la Real Dragșina.

About Gabriel Toth