CFR a sunat adunarea! Șapte nume noi în lotul „leoparzilor”

1000490_491798277571306_1904883877_n
CFR Timișoara a reluat astăzi pregătirile, la Gara Mare, antrenorul Andrei Pobega având la dispoziție un lot de jucători mult schimbat față de turul campionatului. Aflați pe punctul de a se despărți de oamenii care au dus greul în prima jumătate a stagiunii, feroviarii s-au reorientat către o serie de jucători tineri, din întreaga zonă de vest a țării, care vor fi testați în perioada următoare.

Mișcări serioase de trupe la CFR. Gruparea de la Gara Mare, chinuită de seceta din visterie, așteaptă zilele însorite de altă dată, bazându-se momentan pe tinere talente din zonă. Astăzi, la primul antrenament din 2014, antrenorul Andrei Pobega a avut la dispoziție șapte jucători noi, originari din trei județe din acest colț de țară. Iată și lista noutăților:

Sergiu Bădescu – atacant, născut în 1991, trecut pe la FCM Reșița și Minerul Anina;
Alexandru Grosuleac – mijlocaș central, născut în 1991, trecut pe la Gloria Reșița, Arsenal Reșița și Minerul Anina;
Andrei Lup – fundaș central/dreapta, născut în 1994, fost la Mureșul Deva;
Andrei Moldovan – fundaș central, născut în 1992, fost la Mureșul Deva;
Daniel Trifan – mijlocaș central, născut în 1992, fost la CS Vulcan;
Bogdan Pădurariu – fundaș dreapta, născut în 1991, fost la CFR Simeria;
Alexandru Brânduș – fundaș central, născut în 1996, de la LPS Banatul.

La capitolul plecări, putem nota o primă pierdere certă. E vorba chiar despre golgheterul echipei, Sergiu Iorgovan, prezent la reunirea de săptămâna trecută a liderului ASU Politehnica, unde l-a convins pe Paul Codrea că merită reținut definitiv. În plus, o serie de jucători de bază din tur se pregătesc în aceste zile cu diverse formații din zonă: Crișan (ASU Politehnica), Baidoc, Vântură (ambii Millenium Giarmata), Neamțu (Cocoșul Orțișoara), însă momentan cu toții mai aparțin de CFR.

„Astăzi e primul antrenament, ne reîntâlnim pentru prima oară, după o lungă perioadă de vacanță. Gândurile noastre tind spre o clasare cât mai bună, încercăm să câștigăm cât mai multe meciuri. Vom avea o echipă total schimbată față de cea din tur, vom face o pregătire mult mai bună decât în vară și sper ca și rezultatele să fie pe măsură. Avem și o serie de jucători noi, pe care îi voi vedea în meciurile amicale, pentru că acolo pot să îmi dau mai bine seama ce pot. Rămâne de văzut cine va continua cu noi și cine nu, dar cert e că voi pune în continuare accent pe jucătorii tineri, mai ales de la noi”, a declarat antrenorul CFR-ului, Andrei Pobega.

Tehnicianul feroviarilor reconoaște că plecarea golgheterului Iorgovan la ASU Politehnica se va simți din plin, dar consideră această mutare ca fiind un pas înainte pentru fostul său elev. „Orice plecare a unui jucător bun contează foarte mult. Mă bucur însă pentru Sergiu, sper să reușească să dea și acolo cât mai multe goluri. Îi doresc multă baftă”, a mai spus Pobega.

CFR-ul și-a stabilit și câteva jocuri de verificare pentru această iarnă. Primul dintre ele va avea loc sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 11, pe terenul divizionare C, Millenium Giarmata. O zi mai târziu, „leoparzii” își vor măsura forțele cu revelația Ligii a III-a, Mama Mia Becicherecu Mic, pentru ca pe 1 februarie să dea piept cu liderul din „D”, ASU Politehnica. Pe 15 februarie, feroviarii vor juca în compania echipei din Giarmata Vii, pentru ca, în jurul datei de 20 februarie, să se dueleze cu Auto. De asemenea, pentru finalul perioadei de pregătire, se dorește un meci-revanșă cu Millenium Giarmata, care ar urma să se desfășoare în jurul datei de 25 februarie.

About Gabriel Toth