Cel mai înjurat om din cantonamentul lui ASU Politehnica: „Îmi asum acest rol”

DSCF0110
ASU Politehnica trage tare în cantonamentul de la Valea lui Liman, acolo unde fotbaliștii lui Paul Codrea au parte de trei antrenamente pe zi. Un regim drastic, conceput de cel ce se autoproclamă „cel mai înjurat om din zonă”. E vorba, firește, despre preparatorul fizic Remus Datcu, cel care scoate „untul” din fotbaliștii alb-violeți pe pajiștile denivelate de lângă Tomești.

Pentru fotbaliștii campioanei de toamnă din Liga a IV-a, ziua începe la 7.30, când e programată înviorarea. Un sfert de oră mai târziu, echipați, se prezintă în fața pensiunii, unde sub îndrumarea lui Remus Datcu încep înviorarea. 20 de minute de alergări pe cărările din stațiune, menite să-i pună în priză pe Popoviciu & co. și să-i pregătească pentru ceea ce va urma.

La 10.30 începe al doilea antrenament. Și, de departe, cel mai greu. Remus Datcu și-a condus jucătorii spre un teren denivelat, unde le-a „copt” acestora zeci de serii de urcări și coborâri pe pantă. Urcări în alergare, urcări fandate, urcări într-un picior sau chiar cu un coleg în cârcă sunt doar câteva puncte din lista de exerciții a preparatorului fizic, autointitulat „cel mai înjurat om din zonă”. „Așa trebuie să se întâmple, să fiu cel mai înjurat om. În perioada asta, trebuie să-mi asum acest rol, pentru că dacă nu sunt înjurat, e o problemă”, ne-a spus, zâmbind, Remus Datcu.

În ciuda regimului cazon, fotbaliștii încep să se obișnuiască, încetul cu încetul, cu rigorile cantonamentului. „În prima zi, au avut o reacție care nu m-a mulțumit. Mă refer aici la atitudine, care a fost proastă. Dar, după o discuție colectivă, au compensat sâmbătă, chiar i-am felicitat pentru modul în care s-au pregătit. Noi sperăm ca această pregătire să facă diferența în retur”, a mai spus Datcu, care și-a fixat ca, în această săptămână de cantonament, jucătorii să pună pe ei până la 3 kilograme de mușchi.

La Valea lui Liman, staff-ul tehnic al lui ASU Politehnica a găsit toate condițiile necesare unei pregătiri ca la carte. Cazarea și mâncarea sunt pe placul tuturor, iar facilități precum terenul de fotbal, sala de sport și sauna sunt de asemenea la dispoziția alb-violeților. „Condițiile sunt foarte bune. Avem tot ce ne trebuie. Chiar vorbeam cu Paul (n.r. – Codrea), efectiv ne-au surprins plăcut și zona, și cazarea, și mâncarea, totul e la cote foarte bune”, mai spune Datcu.

Preparatorul fizic al timișorenilor s-a declarat surprins în mod special de aptitudinile jucătorilor transferați în această iarnă. „Sunt mulțumit de cei ce au venit alături de noi în această iarnă. Din punct de vedere fizic sunt ok toți. Mă bucură acest lucru. Poate e și un imbold faptul că sunt la început, vor să demonstreze. Dar, cum am spus, pentru a doua zi mă pot declara mulțumit de toți”, ne-a mai spus Remus Datcu.

About Gabriel Toth