BCM Danzio s-a întors victorioasă de la Oradea

1384278_581016528601634_459487236_n
BCM Danzio s-a impus în deplasarea de marți, de la Oradea, scor 79-72, după un meci mult mai greu decât se obișnuise în compania bihorencelor. Acest lucru s-a datorat mai ales celor patru jucătoare de peste ocean cu care gazdele s-au întărit recent – Shuanda Ashford, L’Oreal Joy Price, Ceciley Johnson, Alexia Adams – și care au adus în mod cert un plus de valoare echipei.

Partida de marți după-amiază, din sala „Antonio Alexe”, a început din nou cu o întârziere, la fel ca și cea din Cupa României, disputată înaintea începerii campionatului. Dacă atunci, formația bihoreană nu asigurase în timp util ambulanța, de această dată nu fuseseră montate tabelele de 24 de secunde, ceea ce a amânat cu aproape 20 de minute debutul partidei.

Primul sfert a stat sub semnul echilibrului, ambele echipe având câte 18 puncte în cont la capătul primelor 10 minute de joc. BCM Danzio a reușit să se distanțeze însă până la pauza mare, atunci când tabela sălii din Oradea indica o diferență de 12 puncte în favoarea bănățencelor, 36-24. În partea a doua, gazdele au reușit să recupereze din handicap, astfel că după sfertul 3, BCM Danzio nu mai avea decât trei puncte în față, 49-46. Timișorencele au reușit să-și păstreze însă avansul în ultimul sfert, unul în care s-a marcat într-un ritm amețitor la ambele coșuri. S-a încheiat 79-72 pentru formația pregătită de Dan Ionescu, care înregistrează astfel cea de-a doua victorie stagională, ambele fiind obținute în deplasare.

Biljana Pesovic a fost cea mai bună marcatoare a grupării timișorene, cu 25 de puncte, urmată de Milana Zivadinovic, cu 21, în vreme ce Milena Marjanovic a reușit un double-double, cu 12 puncte și 10 recuperări. Au mai punctat, pentru BCM Danzio, Adina Stoiedin – 9, Tunde Kilin – 8, Vedrana Kecoevic – 2 și Gabriela Necula – 2. De partea cealaltă, Ruxandra Chiș a strâns 22 de puncte, urmată de Alexia Adams, cu 16.

Pentru BCM Danzio urmează sâmbătă un nou meci extrem de dificil pe teren propriu. În sala „Constantin Jude” va poposi una dintre pretendentele la titlu din acest an, BC Sepsi Sfântu Gheorghe, meciul urmând a se desfășura de la ora 17.

About Gabriel Toth