BCM Danzio, învinsă în primul amical al verii

dscn7836
BCM Danzio a disputat astăzi primul joc de verificare al acestei veri, la Vârșeț, în fața formației locale. Elevele lui Dan Ionescu au fost învinse cu 56-78 de prim-divizionara sârbă, întărită cu o serie de jucătoare legitimate la formații mult mai puternice și care au înclinat semnificativ balanța în jocul din moderna sală „Millenium”.

BCM Danzio a dat peste un adversar puternic în primul amical din această vară. ZKK Vrsac, o mai veche cunoștință a grupării timișorene, a evoluat astăzi cu mai multe jucătoare locale, dar care evoluează pentru alte grupări din țară sau de peste hotare. E vorba despre Biljana Stankovic și Marina Mandic, ambele sub contract cu campioana Partizan, și de Zorica Mitov, proaspăt legitimată de Sepsi Sfântul Gheorghe. Prezența lor nu s-a lăsat neobservată, cele trei jucătoare contribuind cu 40 de puncte la zestrea echipei.

De partea cealaltă, antrenorul Dan Ionescu nu s-a putut baza pe căpitanul de echipă, Adina Stoiedin, aflată la lotul național, pentru Jocurile Francofoniei. În schimb, nou-venitele Zivadinovic, Marjanovic sau Kecojevic au bifat primele minute pentru formația timișoreană.

ZKK Vrsac a început în forță jocul, conducând cu 22-12 după primul sfert, pentru ca la pauza mare, avansul sârboaicelor să se mărească, 43-30. BCM Danzio nu a reușit să echilibreze disputa nici în cea de-a doua jumătate, la capătul sfertului 3 tabela indicând 63-40 în favoarea formației locale, pentru ca la ultima sirenă să se înregistreze 78-56.

Milana Zivadinovic a fost cea mai bună marcatoare a grupării timișorene, cu 19 puncte, urmată de Milena Marjanovic – 15, Tunde Kilin – 7, Biljana Pesovic – 7, Vedrana Kecojevic – 4, Christina Zidaru – 2, Bianca Blanaru – 2.

„Este un rezultat firesc, în conformitate cu posibilitățile noastre actuale. Venim după o perioadă în care am pus accent pe pregătirea fizică, mai puțin pe cea tactică, lucru evidențiat și de diferența de pe tabela de marcaj. Sper ca și turneul de la Vrbas să evidențieze nivelul nostru de pregătire, pentru a putea lucra în special la ceea ce ne lipsește. Până la începerea sezonului oficial mai avem peste o lună de zile, scopul nostru fiind de a atinge un vârf de formă abia atunci”, a declarat antrenorul Dan Ionescu, pentru portalul oficial al clubului timișorean.

About Gabriel Toth