BC Timișoara vrea să continue tradiția victoriilor cu Oradea

DSC_4839
BC Timișoara va disputa sâmbătă, pe teren propriu, un meci extrem de important, în compania celor de la CSM Oradea. În ultimii doi ani și jumătate, alb-violeții s-au impus la fiecare întâlnire directă cu bihorenii, iar antrenorul Tudor Costescu speră ca tradiția să nu fie stricată în jocul din acest sfârșit de săptămână.

După două victorii legate în campionat, cu Steaua și Farul, BC Timișoara are în fața un adevărat examen de maturitate. „Leii” vor primi sâmbătă replica lui CSM Oradea, o formație cu un început bun în acest sezon.

„E un meci la prima vedere normal de campionat, dar e foarte important, din multe puncte din vedere. Datorită tradiției, a locurilor din clasament, a loturilor celor două echipe și a momentului în care se desfășoară acest joc. Noi am avut o perioadă destul de lungă de a pregăti acest joc, care va conta mult în economia campionatului. Ținând cont că Oradea e sus în clasament, arată momentan ca o echipă de locurile 1-3, asta și prin prisma jocului practicat. Dar cu siguranță, multe echipe se vor schimba ca aspect pe parcursul campionatului”, a declarat Tudor Costescu.

BC Timișoara s-a transformat într-un veritabil coșmar pentru orădeni, reușind să se impună în ultimele șase dueluri directe. Tudor Costescu speră ca acest șir pozitiv să continue  și sâmbătă. „Nu cred că lucrurile sunt luate personal, Oradea își dorește să câștige toate meciurile din campionat, deci inclusiv cel de la Timișoara. Mă bucură faptul că tradiția ne-a dat câștigători până acum și sper să nu o stricăm”, a mai spus Costescu.

CSM Oradea e una dintre reprezentantele României în cupele europene, însă Tudor Costescu vede programul competițional încărcat al trupei de pe Crișul Repede ca pe o armă cu două tăișuri. „Poate și calendarul a fost diferit, dar în ultima perioadă, ei au disputat multe meciuri. Acest lucru poate fi un avantaj pentru noi, dar în același timp ei pot fi într-o formă sportivă foarte buni și să vină aici extrem de montați și de conectați la tensiunea competiției. Nu știm la ce să ne așteptăm din acest punct , dar știm la ce să ne așteptăm în ceea ce privește aspectul jocului”, a mai spus Costescu.

Partida BC Timișoara – CSM Oradea se va disputa sâmbătă, de la ora 20, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth