BC Timișoara tranșează fără emoții derby-ul cu Timba

1486806_10202649086338121_1444540507_n
BC Timișoara a câștigat, pentru a treia oară, duelul baschetbalistic al orașului, cu Timba. Dacă în confruntările din sezonul trecut a existat totuși un oarecare suspans, de această dată a fost un meci fără istoric, tranșat de alb-violeți cu 92-60. Debut cu victorie pentru Dragan Petricevic, cel ce și-a început astăzi oficial cel de-al doilea mandat pe banca „leilor”.

Start de joc echilibrat, în derby-ul Timișoarei baschetbalistice. Timba s-a menținut aproape de concitadina ei, grație inspirației noului căpitan al echipei, Florin Popa, și a prestației sigure a unicului stranier rămas în lot, John Florveus. Alb-violeții au câștigat primul sfert cu 28-22, pentru ca apoi, poână la pauza mare, să se distanțeze la 15 puncte, 50-35.

În cea de-a doua jumătate a meciului Timba s-a stins, și pe fondul oboselii jucătorilor ce au rămas să ducă greul la echipă. Dincolo de scorul final ce nu lasă loc la prea multe comentarii, 92-60 pentru BCT, trebuie remarcate cele două debuturi în Liga Națională consemnate în ultimul sfert. Mai întâi, la oaspeți, Dragan Petricevic i-a prilejuit debutul lui Raul Covaciu, un tânăr în vârstă de 18 ani, remarcat la turneul final de U23 din primăvară, când a fost desemnat MVP. Bogdan Murărescu a răspuns tot cu un exponent al generației 1995 de la CSS Bega, Ovidiu Udrea, care a avut ocazia să bifeze primul său minut în elită.

Cel mai bun om al „urșilor” a fost John Florveus, americanul trecându-și în cont un double-double, cu 21 de puncte și 14 recuperări. L-au urmat Florin Popa – 16, Pătru – 8, Mihuți – 6, Czmor – 5, Păcurariu – 2 și Csender – 2. De partea cealaltă, BCT a marcat prin Jovanovic – 22, Radulovic – 18, Conley – 16, Volkus – 8, Lăpuște – 8, D. Andrei – 7, Johnson – 5, Milencovici – 4, Toth – 2 și Covaciu – 2.

Reacții la cald

„A fost un joc frumos, plăcut ochiului și cred că am contribuit din plin la acest spectacol. Am avut momente foarte bune, dar și momente foarte rele, iar acest lucru s-a văzut pe tabelă. Per total, vreau să îmi felicit jucători, deoarece s-au luptat extraordinar, am practicat un baschet de calitate în multe momente ale jocului. Diferența s-a făcut în primul rând prin experiență, apoi prin rotația mult mai lungă a echipei adverse. E normal ca o echipă cu banca mult mai lungă să își construiască o diferență considerabilă. Noi am venit de pe bancă doar cu jucători români. Dar „Blondu” (n.r. – Popa) și-a făcut datoria foarte bine, Pătru și Mihuți la fel, deci încep și ei să crească. Astăzi am jucat în compania unei echipe ce se bate la play-off și e normal să câștige”. (Bogdan Murărescu, antrenor Timba)

„Vreau să felicit jucătorii ambelor echipe, pentru un joc bun. Diferența de pe tabelă nu reflectă realitatea de pe parchet, pentru că Timba a arătat foarte multe lucruri bune astăzi. Pe jucătorii mei îi felicit pentru voință, ambiție și seriozitate, pentru faptul că și-au găsit o motivație și nu fac diferența între echipele mai slab cotate și cele din fruntea clasamentului. Vreau să mulțumesc galeriei pentru că a venit și sunt convins că data viitoare va sta și mai mult la meci. Chiar vreau să îmi cer scuze, pentru că în timpul meciului nu le puteam răspunde atunci când mi-au strigat numele. Dar e o mare bucurie pentru mine faptul că s-au reîntors la sală. Bineînțeles, fiind vorba despre două echipe din Timișoara, e greu de așteptat ca publicul să susțină frenetic o echipă sau alta. E totuși vorba de Timișoara și trebuie să fim imparțiali. Dar la meciul de vineri, cu Craiova, cred că toți celor care au inima alb-violetă vor fi aici în sală și ne vor susține”. (Dragan Petricevic, antrenor BC Timișoara)

About Gabriel Toth