BC Timișoara speră să triumfe în fieful vicecampioanei

DSC_4602 (Small)
BC Timișoara va avea parte vineri de o deplasare extrem de dificilă, la Târgu Mureș, pe terenul vicecampioanei la zi a României. Formația gazdă vine după un eșec oarecum surprinzător la Pitești și va încerca să facă tot posibilul să revină în zodia victoriilor chiar în fața „leilor”.

Antrenorul lui BC Timișoara, Tudor Costescu, nu consideră că eșecul suferit de mureșeni în etapa trecută, la Pitești, poate fi catalogat drept o surpriză. „Târgu Mureș e vicecampioana, e o echipă foarte puternică, se pregătește și pentru grupele din Eurochallenge. Și-au păstrat un nucleu important din sezonul trecut, și chiar dacă vin după câteva rezultate mai puțin satisfăcătoare, sunt toate premisele să avem un meci foarte greu acolo. Poate pentru ei a fost surprinzător eșecul lor de la Pitești. Pe mine nu mă surprinde niciun rezultat în debutul campionatului, s-a văzut că și Steaua a învins în două deplasări. Fiecare echipă are șansa ei, Piteștiul și-a jucat-o împotriva Mureșului și același lucru vrem să îl facem și noi vineri”, a declarat Costescu.

Tehnicianul „leilor” așteaptă de la elevii săi să joace colectiv în special pe faza de apărare, capitol la care nu au strălucit etapa trecută, în fața Ploieștiului. „Jucătorii lor străini au o mare experiență în România, 3-4 dintre ei se și cunosc foarte bine între ei. Au tot timpul mijloace să optimizeze eficiența unui jucător, dacă încercăm să oprim pe cineva. Pentru mine, cel puțin pe faza defensivă, mă interesează mult jocul colectiv, la meciul cu Ploieștiul am arătat că suferim la acest aspect în unele momente”, a mai spus Costescu.

La Târgu Mureș, jocurile de baschet cu sala plină sunt la ordinea zilei. Tudor Costescu spune însă că are jucători capabili să nu se lase influențați de presiunea pusă de public. „Noi ne bucurăm să jucăm cu săli pline. Va fi o presiune din partea publicului, e normal să fie așa, de aceea și jucăm baschet, să vină lumea la sală. Suntem obișnuiți, avem și noi jucători cu experiență, care nu cred că se vor lăsa influențați de prezența în număr mare a publicului”, a mai spus Costescu.

Partida BC Mureș – BC Timișoara va avea loc vineri, cu începere de la ora 18, și va fi televizată pe Digi Sport.

About Gabriel Toth