BC Timișoara se întoarce învinsă de la Târgu Mureș

DSC_4602 (Small)

BC Timișoara a înregistrat astăzi cea de-a doua înfrângere consecutivă din campionat, 87-91 pe terenul vicecampioanei BC Mureș Târgu Mureș. Bănățenii n-au condus decât în primele minute ale partidei, după care trupa lui Sercko Sekulovic a preluat controlul. Alb-violeții au restabilit egalitatea pe finalul sfertului 3, însă aruncările libere ratate în ultimele 10 minute i-au privat de la preluarea conducerii.

BC Timișoara a condus în minutele de debut ale partidei, 3-2, după o „triță” a lui Jovanvic, dar apoi mureșenii au pus șase puncte consecutive pe tabelă și s-au desprins la 9-3. Din acest moment, oaspeții nu s-au mai aflat în niciun moment în avantaj, în vreme ce mureșenii au continuat să se distanțeze. La finele primului sfert se înregistra 18-15, iar în decursul sfertului 2, „tigrii” aveau chiar 10 puncte în față, 28-18. Cu un minut înaintea pauzei mari, alb-violeții au reușit să se apropie la două puncte (36-34), însă n-au mai gestionat și ultimele 60 de secunde, în care mureșenii au marcat patru puncte, pentru 40-34 la finele primei jumătăți.

Timișorenii au reînceput cursa de urmărire a adversarului și s-au apropiat treptat. Au fost mai întâi trei puncte, cu ceva mai puțin de patru minute rămase din sfertul 3 (52-49), apoi două (58-56), pentru ca o „triță” a lui Lee, realizată cu 41 de secunde rămase pe ceas, să restabilească egalitatea, 62-62. Cele două echipe au încheiat acest sfert cu același număr de puncte în cont, 65-65, după ce Ivanovic și apoi Jovanovic au mai punctat câte o dată de la distanță.

Alb-violeții ar fi avut șansa să preia conducerea cu șapte minute înainte de final, însă Johnson a irosit două „libere” la 70-69 pentru gazde. Martinic a pus rapid alte trei puncte în contul mureșenilor, după un coș cu fault, apoi Lăpuște a bâlbâit o minge sub panou, la următorul atac, pentru ca și Zlatko Jovanovic să iroasească ambele libere. Toate acestea le-au permis elevilor lui Sekulovic să se distanțeze, la 76-69 și mai apoi la 80-71, cu două minute și 48 de secunde înainte de final. Diferența s-a mai micșorat în ultimele minute, însă alb-violeții n-au mai putut schimba soarta meciului.

Zlatko Jovanovic a făcut un nou meci mare pentru alb-violeți, încununat cu 30 de puncte. Căpitanul a fost urmat de Lee-Ingram, cu 17 puncte, Radulovic – 10, Lăpuște – 9, Volkus – 7, Petrișor – 6, Toth – 4, Johnson – 2 și Panic 2, ultimul cu un procentaj dezastruos de la distanță, 0 din 6. De cealaltă parte, Ivan Ivanovic a fost cel mai bun marcator, cu 22 de puncte, urmat de Mladenovic și Ciric, cu câte 20.

About Gabriel Toth