BC Timișoara s-a despărțit de Tudor Costescu! Jucătorii, penalizați și ei

wm_baschet_bc_timisoara_oradeaTS043TS (Small)
Rezultatele mult sub așteptări înregistrate de BC Timișoara în acest tur de campionat nu au rămas fără urmări. Clubul bănățean a renunțat la serviciile antrenorului principal Tudor Costescu, în următoarea perioadă banca tehnică urmând a fi ocupată de fostul secund Nenad Mandic, ajutat de Cristian Bota.

BC Timișoara îl mandata în vară pe Tudor Costescu să realizeze o reconstrucție a echipei, care se despărțise de marea majoritate a jucătorilor pe care s-a bazat în ultimii ani. Fostul antrenor al lui BCMU Pitești a rezistat însă extrem de puțin pe banca tehnică a bănățenilor. Clubul a anunțat astăzi, prin intermediul site-ului oficial, încetarea de comun acord a relațiilor contractuale cu acesta.

În următoarea perioadă, postul de antrenor principal îi va reveni sârbului Nenad Mandic, cel ce l-a secondat până acum pe Costescu. Rolul de asistent va fi ocupat de Cristian Bota, antrenorul echipei de tineret (U20) a clubului și care în primăvară cucerea titlul național în defunctul campionat de U23.

Șirul de trei eșecuri la rând din Liga Națională nu a avut repercusiuni doar pe banca tehnică. Clubul a decis blocarea salariilor tuturor jucătorilor, precum și a staff-ului tehnic. Baschetbaliștii și antrenorii vor putea încasa din nou bani doar dacă echipa va înregistra trei victorii în următoarele trei partide de campionat, cu CSU Sibiu, Timba și SCMU Craiova.

De asemena, BC Timișoara se va despărți la finalul turului de cel puțin doi dintre jucători, fiind vizați cei cu randamentul cel mai slab de-a lungul primei jumătăți a campionatului.

About Gabriel Toth