BC Timișoara privește cu optimism spre retur: „Sunt convins că, în actuala formulă, putem face mult mai mult”

baschet_bc_timisoara_oradeaTS027 (Small)
BC Timișoara începe returul Ligii Naționale cu un joc pe teren propriu, în fața celor de la BCMU Pitești. Gruparea argeșeană are un ascendent moral, după recenta calificare în Final Four-ul Cupei României, în dauna Clujului, antrenorul Dragan Petricevic admițând că trupa lui Hristu Șapera e una incomodă.

După eliminarea din Cupa României, în fața grupării din Oradea, atenția baschetbaliștilor de la BC Timișoara cade strict pe campionat. Dragan Petricevic cere, în primul rând, răbdare cu jucătorii aflați în acest moment la club, tehnicianul fiind convins că, în timp, se pot obține rezultatele dorite de public chiar în această formulă.

„Piteștiul vine după o calificare în Final Four, noi după o necalificare, dar nu trebuie făcută o legătură între cele două rezultate, pentru că e vorba despre altă competiție. Noi ne concentrăm asupra campionatului, dorim să obținem rezultate cât se poate de bune și sunt covins că le putem obține. Nu suntem atât de departe precum spun ultimele rezultate. Timpul nu ne-a fost un aliat, cel puțin mie nu mi-a fost. Sunt convins că această echipă, în formula actuală, poate face mult mai mult, dar trebuie și timp și o perioadă de pregătire în care să nu fie atât de multe meciuri oficiale. De fiecare dată, cu cinci zile înaintea unui meci, a venit câte un jucător nou. De la Conley, la Gacesa, la Vasojevic și Fenn. Cine cunoaște sport, poate înțelege ce înseamnă acest lucru. În alt domeniu, când cineva schimbă locul de muncă, în primele cinci zile nu știe nici măcar unde e toaleta. Aici nu e un puzzle, nici un joc pe calculator, în care așezăm oamenii cu mâna noastră acolo unde trebuie să stea. Eu sunt optimist, pentru că văd cum se muncește, jucătorii americani au o etică de muncă foarte bună și de aceea sunt încrezător. Nu vorbesc de obiective, dar sunt convins că vom juca un baschet mult mai bun decât până acum”, a declarat Petricevic.

În acest moment, în infirmerie se mai află doar Vladimir Panic, accidentat înaintea ultimei confruntări din 2013, de la Mediaș, toți ceilalți componenți ai lotului fiind pregătiți să înfrunte Piteștiul. „În afara lui Panic, toți sunt apți. Dar mai avem două-trei antrenamente până la meci, să ne rugăm la Dumnezeu că nu se mai întâmplă nimic și că vom la ora meciului în starea actuală”, a mai spus Petricevic.

Antrenorul alb-violeților consideră adversarul de duminică unul puternic și incomod, așa cum sunt, de altfel, toate formațiile care au ca obiectiv calificarea în play-off. „Piteștiul formează o echipă foarte bună, dificilă. Dar în întreg campionatul, și aici mă refer la primele 11 clasate, sunt formații foarte bune. Toate sunt forțe în baschetul românesc în acest moment, iar Piteștiul e una dintre ele, bineînțeles”, a afirmat Petricevic.

Partida BC Timișoara – BCMU Pitești se va disputa duminică, de la ora 20, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth