BC Timișoara pierde dramatic la Ploiești, după un meci-maraton

DSC_4829 (Small)
BC Timișoara a fost la un pas de a se întoarce învingătoare din fieful campioanei en titre, CSU Ploiești. Elevii lui Dragan Petricevic și-au stors și ultima picătură de energie pe parchetul sălii prahovene, dar au încheiat în cele din urmă învinși, scor 82-84, după un meci-maraton, decis după două reprize de prelungiri.

BC Timișoara nu a fost departe de un start de vis în returul Ligii Naționale. Cu două victorii în primele două jocuri, cu Piteștiul și Chiajna, alb-violeții au evoluat astăzi, pe terenul campioanei din Ploiești, unde au încercat să facă un meci cât mai bun și – de ce nu? – să îi ofere un frumos cadou antrenorului Dragan Petricevic, cel care astăzi împlinește 45 de ani.

Prestația bănățenilor de pe parchetul Sălii Olimpia din Ploiești a depășit pe alocuri așteptările. După un prim sfert controlat de gazde, și încheiat cu cinci puncte diferență, 22-17, modul în care s-au desfășurat ostilitățile până la pauza mare anunțau un joc infernal pentru campioni: 36-32 la jumătatea meciului. Așa a și fost, timișorenii revenind de la cabine extrem de montați, reușind să întoarcă rezultatul și să încheie prima jumătate de oră de joc în avantaj, 52-49. Cel de-al patrulea act a fost realmente de „care pe care”, ploieștenii izbutind să restabilească egalitatea, care s-a menținut până la sirena ce indica scurgerea celor 40 de minute regulamentare: 66-66.

S-a intrat în prelungiri, cele două echipe continuând să meargă cap la cap și în primul overtime, la finele căruia se înregistra tot egalitate, 74-74. Meciul a continuat, cu cea de-a doua repriză de prelungiri, în care ploieștenii s-au distanțat chiar și la șase lungimi (80-74), însă timișorenii au revenit extrem de rapid în joc. Timpul n-a mai ținut însă cu elevii lui Petricevic, care au încheiat învinși, la diferență de un singur coș (82-84), dând însă senzația că puteau învinge campioana chiar la ea acasă.

Căpitanul Zlatko Jovanovic a fost, din nou, principalul marcator al formației timișorene, cu 19 puncte, urmat de Gacesa – 17, Conley – 11 (care a reușit și 11 recuperări), Lee-Ingram – 10, D. Andrei – 6 și Radulovic – 2. Pentru ploieșteni, Rawle Marshall și Gerald Lee au fost aproape de neoprit, ambii trecându-și în cont câte 30 de puncte.

About Gabriel Toth