BC Timișoara pierde cu Oradea după aproape trei ani

DSC_4801
BC Timișoara a întrerupt seria perfectă din duelurile directe cu CSM Oradea chiar pe propriul teren. După șase victorii consecutive în fața trupei pregătite de Cristian Achim, seara de sâmbătă a adus un eșec pentru „lei”, scor 79-87, la finele unui meci pe care bihorenii l-au controlat în cea mai mare parte.

Ultima victorie a celor de la CSM Oradea asupra BCT-ului data din 11 decembrie 2010. Atunci, în sala „Antonio Alexe”, elevii lui Cristian Achim se impuneau cu 71-65 în fața „leilor” pregătiți încă de Dragan Petricevic. De atunci și până sâmbătă seară, toate duelurile directe, fie ele din campionat sau Cupa României, au revenit alb-violeților.

Timișorenii și-au dorit enorm să continue această serie perfectă și au încercat să-l surprindă pe tehnicianul advers printr-o legitimare de ultim moment. E vorba despre americanul Jason Cornell Conley, un baschetbalist experimentat, în vârstă de 32 de ani, care a evoluat de-a lungul carierei în Germania, Austria și, ultima oară, în Finlanda.

Orădenii au început însă tare încă din start și au câștigat primul sfert, cu 24-21, pentru ca apoi să reușească o adevărată demonstrație de forță în următoarele zece minute. Oaspeții au marcat nu mai puțin de 31 de puncte în sfertul 2, față de cele doar 16 ale gazdelor, intrând la pauza mare cu un avans foarte greu de remontat, 55-37. În cea ce-a doua jumătate, alb-violeții au început cursa de urmărire, dar n-au reușit până la final decât să reducă handicapul de pe tabelă la opt puncte, 79-87 scor final.

BC Timișoara a avut principala gură de foc prin Anthony Lee-Ingram, cu 26 de puncte, urmat de Radulovic – 20, Panic – 10, Jovanovic – 8, Volkus – 8, Conley – 5 și Filip – 2. De partea cealaltă, s-au remacat Dillon, cu 24 de puncte, urmat de Nicoară, cu 21.

Reacții la cald

„Bine că diferența nu a fost mai mare. Avem mari probleme în ceea ce privește apărarea și comunicarea. Se pare că nu reușesc să le transmit jucătorilor cerințele pe care le am, iar partea aceasta mi-o asum. Urmează partea de execuție, la care încă aștept să primesc un răspuns. Rar mi-a fost dat să fiu condus la pauză la 17-18 puncte. Eu tratez meciul acesta foarte personal și nu pentru că e Oradea, ci pentru că am mâncat bătaie acasă de o asemenea manieră, pentru că n-am avut calitate și pentru că partea noastră de muncă trebuie cumva modelată. Am primit 31 de puncte în relație de unu la unu, am fost practic înghețați, fără pic de reacție și practic în sfertul 2 s-a rupt meciul. Din punct de vedere al efortului, nu sunt prea multe de discutat, dar nu suntem la atletism. Aici trebuie să jucăm cu cap, organizat. De zece zile pregătim acest meci și suferim în continuare. Modul în care arătăm la antrenament e unul, modul în care arătăm la meci e altul. Nu mă așteptam ca Jason Conley să marcheze 25 de puncte, dar mi-aș fi dorit să fie mai prezent în joc. Lui chiar nu am ce să-i reproșez, a făcut doar patru antrenamente cu noi. E un jucător de calitate, care pe viitor sper să ne ajute. Nu știe încă cerințele noastre, nu știe foarte bine calitatea și posibilitățile coechipierilor. Nu datorită lui am avut o astfel de evoluție”. (Tudor Costescu, antrenor BC Timișoara)

„Nu am avut nicio problemă cu faptul că am pierdut ultimele întâlniri directe. Faptul că am câștigat de data asta e foarte bine pentru noi. Aș vrea să remarc un lucru foarte important: începând cu meciul din Ungaria, din Eurochallenge, suntem în fața unei serii cumplite de meciuri, în ceea ce privește valoarea adversarilor, astfel că pentru noi victoria era obligatorie la Timișoara. Am fost excepționali la capitolul voință și, per ansablu, consider victoria noastră meritată. Am pregătit acest joc așa cum le pregătim pe toate, dar cred că s-a văzut determinarea noastră din primul minut al jocului. M-a surprins faptul că gazdele au avut un jucător nou, am auzit azi dimineață, nu știam absolut nimic despre el. Jucătorii sunt foarte importanți, dar mai importantă e echipa, iar aici am fost superiori”. (Cristian Achim, antrenor CSM Oradea)

About Gabriel Toth