BC Timișoara, la prima schimbare din „era Petricevic”: Nikola Gacesa îl înlocuiește pe Vaidotas Volkus

gacesa600125721020130801173725
BC Timișoara a anunțat, prin intermediul site-ului oficial, despărțirea de primul lituanian din baschetul local, Vaidotas Volkus, și înlocuirea acestuia cu sârbul Nikola Gacesa, care se pregătește începând de astăzi alături de echipă.

Nikola Gacesa este, începând de astăzi, jucătorul lui BC Timișoara. Sârbul în vârstă de 26 de ani vine de la formația bosniacă Igokea Aleksandrovac, participantă în Liga Adriatică și FIBA Eurocup. În acest sezon, noul jucător al „leilor” are la activ trei partide în Liga Adriatică, între care și cele cu Partizan și Steaua Roșie, grupări ce participă în Euroligă.

Gacesa și-a făcut ucenicia peste ocean, în NCAA, unde a  evoluat pentru Texas Christian University și Florida International University. Revenit în Europa, sârbul a evoluat pentru slovenii de la Helios Domzale, apoi în Austria, la Redwell Gunners Oberwart și, în fine, la Igokea.

Odată cu venirea lui Gacesa, BC Timișoara se desparte de lituanianul Vaidotas Volkus, cel ce s-a dovedit a fi unul dintre cei mai ineficienți jucători transferați în acest sezon. În cele 11 meciuri pe care le-a bifat în campionat, lituanianul a avut medii de 6.4 puncte, 4.0 recuperări și 1.7 pase decisive, mult prea puțin față de așteptările pe care le avea conducerea de la el.

About Gabriel Toth