BC Timișoara își prezintă lotul în fața unui masiv exportator în baschetul românesc

164976_497678400286336_1268115853_n
BC Timișoara va disputa vineri seară primul joc din cadrul tradiționalului turneu de vară pe care îl găzduiește înaintea fiecărui start de campionat, în sala „Constantin Jude”. Adversar îi va fi Vojvodina Novi Sad, formație de top 4 în campionatul țării vecine și care s-a remarcat în acest an printr-un export masiv de jucători în campionatul românesc.

Iubitorii de baschet din Timișoara vor avea vineri seară ocazia de a vedea noua față a „Leilor din Banat”. Noul antrenor, Tudor Costescu, alături de nou-veniții Panic, Radulovic, Volkus, Lee-Ingram, Johnson și Lăpuște vor încerca să lase o primă imprese plăcută în fața propriului public. La ora 20.45, alb-violeții vor disputa primul meci din cadrul Cupei Timișoara, imediat după prezentarea lotului pentru sezonul 2013/2014. Adversarul bănățenilor va fi Vojvodina Novi Sad, una dintre formațiile puternice ale Serbiei.

În precedenta stagiune, Vojvodina Srbjagas s-a clasat prima la finele sezonului regulat, iar apoi a atins faza semifinalelor, unde a fost întrecută în două jocuri de Partizan Belgrad. A fost mai întâi un 54-79 în capitală, urmat de un 61-82 în sala proprie, cu „crno-beli”.

Vojvodina Novi Sad a trimis, doar în acest an calendaristic, nu mai puțin de patru jucători în Liga Națională din România. În iarnă, CSM Oradea l-a acontat de la alb-roșii pe Zarko Comagic, pentru ca în această vară să sosească în țara noastră Radomir Maroevic (Gaz Metan Mediaș), Radvan Markovic (CSM Oradea) și Dragan Zekovic (Asesoft Ploiești).

Antrenorul timișorenilor, Tudor Costescu, speră ca elevii săi să mulțumească publicul prezent la sală prin jocul lor, în ciuda renumelui oponenților. „Pentru noi e un joc cu o încărcătură deosebită. E primul în fața propriilor suporteri, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare la sală. Sperăm ca începând chiar de vineri să construim în jurul echipei un sprijin real din partea lor și noi, la rândul nostru, să răspundem așteptărilor suporterilor”, a declarat Tudor Costescu.

Iată programul Cupei Timișoara 2013:

Vineri, 13 septembrie
Ora 18,30:  Balkan Botevgrad – Borac Cacak
Prezentarea lotului BC Timișoara
Ora 20,45: BC Timișoara – Vojvodina Novi Sad

Sâmbătă, 14 septembrie
Ora 15,00: finala mică
Ora 17,30: finala mare

About Gabriel Toth