BC Timișoara începe returul cu dreptul: 79-73 cu BCMU Pitești

DSC_0755_1
BC Timișoara a pus în această seară punct unei serii de patru înfrângeri succesive, prin victoria cu BCMU Pitești, din prima rundă a returului Ligii Naționale. Trupa lui Dragan Petricevic, susținută frenetic de tribună, a condus pe toată durata jocului, însă argeșenii n-au fost departe de o spectaculoasă răsturnare de situație, în minutele de final.

BC Timișoara a început în forță partida, oamenii debutului de meci fiind doi dintre jucătorii veniți pe parcursul campionatului, Darren Fenn și Nikola Gacesa, ambii cu câte 10 puncte marcate în primul sfert. Alb-violeții au reușit un sfert 2 excepțional, urcând diferența la 21 de puncte la jumătatea întâlnirii, 54-33. Conștienți că nu mai au nimic de pierdut, piteștenii au revenit mult mai montați de la cabine. Elevii lui Șapera au început să recupereze serios din handicap, gazdele rămânând cu +14 la capătul primelor 30 de minute de joc, 66-52. Sfertul 4 a aparținut tot vizitatorilor, care la un moment dat s-au apropiat chiar la trei puncte de alb-violeți (74-71), însă timișorenii au știut să gestioneze secundele rămase pe tabelă și să obțină o victorie pe cât de muncită, pe atât de prețioasă în economia luptei pentru play-off.

Nikola Gacesa a fost cel mai bun jucător al învingătorilor, sârbul trecându-și în cont un prim double-double de la sosirea pe Bega, 25 de puncte și 11 recuperări. L-au urmat Fenn – 15, Lee-Ingram – 14, Conley – 13, Jovanovic – 10, Toth – 2. De cealaltă parte, Pankracije Barac a contribuit cu 19 puncte la zestrea echipei sale, urmat de Ulmer și Tutt, cu câte 13. Să mai spunem că misiunea timișorenilor a fost îngreunată de accidentarea timpurie a lui Nikola Vasojevic, care a petrecut puțin peste trei minute pe parchet, emoții suplimentare venind și cu câteva secunde înainte de pauza mare, când Jovanovic s-a prăbușit pe parchet, dar apoi a revenit pentru partea a doua a întâlnirii.

Reacții la cald

„O victorie importantă, obținută în condiții dificile. Vasojevic s-a accidentat după al doilea atac, Zlatko la pauza meciului, el jucând apoi sferturile 3 și 4 șchiopătând. În plus, noi veneam după patru înfrângeri consecutive. Noi am avut o primă repriză și câteva minute din sfertul 3 excepționale, apoi am căzut pe fondul oboselii și a băncii mai scurte. Am ratat câteva aruncări deschise, iar apoi am început să fim din ce în ce mai nesiguri. În repriza a doua, Piteștiul nu a avut absolut nimic de pierdut, s-a văzut la procentajele lor, au marcat din orice poziție și s-au apropiat chiar periculos. Eu mulțumesc publicului și galeriei pentru că a venit la meci. Sperăm să nu vorbim doar despre o întoarcere, ci de o întoarcere definitivă, pentru că, în momentele cheie, sala ne-a purtat către victorie”. (Dragan Petricevic, antrenor BC Timișoara)

„A fost un meci cu două reprize total diferite. Noi am făcut un meci catastrofal, mai ales în apărare. E adevărat, Timișoara a avut procentaje foarte bune, dar consider că acestea au venit pe fondul unei apărări foarte slabe a noastre. În repriza a doua am arătat o cu totul altă față, am jucat mult mai bine decât Timișoara, dar e foarte greu să remontezi o diferență de 20 de puncte, mai ales în deplasare. E un campionat foarte echilibrat, oricine poate câștiga cu oricine. Noi rămânem cu regretul primului meci cu Timișoara, de la Pitești, pe care cred că meritam să îl câștigăm. Dar campionatul e foarte lung, mai sunt multe etape de jucat”. (Hristu Șapera, antrenor BCMU Pitești)

About Gabriel Toth