BC Timişoara, cu două feţe în faţa Chiajnei

DSC_4602 (Small)

BC Timişoara a legat două victorii consecutive în debutul de sezon, după 98-78 în această seară, în faţa Concordiei Chiajna. A fost un meci cu două jumătăţi diferite, “leii” chinuindu-se efectiv în prima parte, pentru ca după pauza mare să se dezlănţuie, după “urecherea” primită de la antrenorul Tudor Costescu în vestiar.

BC Timişoara a început meciul în forţă, reuşind să se instaleze destul de confrotabil la conducerea jocului. Neatenţia din apărare şi lipsa de concentrare din faza ofensivă a alb-violeţilor le-a prilejuit oaspeţilor revenirea, finalul primului sfert indicând egalitate pe tabelă, 27-27. Începutul actului secund a fost şi mai dificil, Chiajna preluând conducerea, însă Zlatko Jovanovic s-a ambiţionat, şi-a tras colegii după el, iar la pauza mare BCT avea deja 11 puncte avans, 53-42.

Cea de-a doua jumătate a meciului a fost lipsită de emoţii pentru timişoreni, care şi-au permis să şi facă spectacol prin cei doi americani, Lee-Ingram şi Johnson. Îngrijorătoare a fost însă ieşirea de pe teren a lui Zlatko Jovanovic, din sfertul 3. Căpitanul alb-violeţilor acuza probleme la gleznă încă din returul de Cupa României cu Steaua, iar antrenorul Costescu tocmai se pregătea să-l tragă pe bancă. S-a încheiat 98-78 pentru timişoreni, care acumulează două victorii din tot atâtea posibile în debutul noii ediţii a Ligii Naţionale.

Anthony Lee-Ingram a fost cel mai bun marcator al învingătorilor, cu 26 de puncte, urmat de Volkus – 13, Jovanovic – 13, Radulovic – 11, Johnson – 10, Panic – 9, Toth – 8, Petrişor – 6 şi Filip – 2. De partea cealaltă, Vasile Ştefan a reuşit 28 de puncte, în vreme ce Aleksandar Vuletic s-a remarcat cu 15 puncte şi un total de 20 de recuperări.

“În prima parte ne-a apărat foarte prost şi ne-am lăsat surprinşi de câteva execuţii individuale deosebite din partea oaspeţilor. Au şi recuperat bine sub panou, iar noi i-am ţinut practic în meci, le-am arătat că se poate să joace bine şi pe terenul nostru. Nu pot să reproduc ceea ce le-am spus băieţilor la pauză, dar important e că am reuşit să schimbăm puţin aspectul jocului. probabil pe final era mai bine să rămânem cu jucătorii consacraţi pe teren, pentru a câştiga la o diferenţă mai mare, dar am vrut să scot în evidenţă şi potenţialul jucătorilor crescuţi în propria noastră pepinieră”, a declarat la final antrenorul lui BC Timişoara, Tudor Costescu.

About Gabriel Toth