BC Timişoara caută să oprească seria neagră la Cluj: “Am lucrat şi la aspectul psihologic”

DSC_4844

BC Timişoara va evolua luni, în deplasare, pe terenul uneia dintre formaţiile puternice ale campionatului, U Mobitelco Cluj. Alb-violeţii vin după două eşecuri consecutive, acasă cu Oradea şi în deplasare cu Energia Rovinari, astfel că presiunea de pe umerii jucătorilor lui Tudor Costescu e cu atât mai mare, înaintea confruntării din sala “Horia Demian”.

BC Timişoara va disputa luni cea de-a doua deplasare consecutivă din campionat, la Cluj, cu U Mobitelco. Ambele formaţii traversează perioade dificile, astfel că motivaţia nu va lipsi din niciuna dintre tabere.

“Ne aşteptăm la o victorie şi la un joc convingător din partea tuturor jucătorilor. Pentru noi, e un meci foarte important, fiind vorba despre a doua deplasare consecutivă. Şi Clujul vine după o perioadă dificilă, deci e clar că nu ne va fi uşor. Trebuie să ajungem însă în punctul de a fi capabili să câştigăm un meci de o asemenea importanţă. Din ce am văzut până acum, Clujul e o echipă foarte puternică, cu jucători cu mare experienţă în campionatul românesc, cum sunt Medvedj, Cuic sau Silvăşan, care se pot adapta uşor oricărui adversar. Nu ştim momentan care e situaţia lui Cuic, dacă va juca sau nu, dar noi ne pregătim oricum de un meci împotriva formulei lor complete”, a declarat antrenorul “leilor”, Tudor Costescu.

BC Timişoara vine după două înfrângeri legate în campionat, iar un eventual eşec şi la Cluj ar adânci şi mai mult prăpastia pentru alb-violeţi. Todor Costescu a mărturisit că în această săptămână s-a axat, mai mult decât de obicei, şi pe factorul psihologic.

“Avem mare nevoie de victorie. În această săptămână am lucrat foarte mult şi la aspectul psihologic, deoarece ne pregătim pentru un joc foarte, foarte important pentru noi. E cu atât mai dificil, cu cât e a doua deplasare consecutivă pentru noi, pe terenul unei alte echipe puternice, aşa cum a fost şi Rovinariul. Pe noi nu ar trebuie să ne sperie acest lucru, deoarece toate echipele joacă în acest ritm, însă având în vedere situaţia în care ne aflăm, trebuie să privim cu foarte mare atenţie jocul de la Cluj”, a mai spus Costescu.

Partida U Mobitelco Cluj – BC Timişoara va avea loc luni, de la ora 18.15, în sala “Horia Demian”.

About Gabriel Toth