Au schimbat sporturile! Rugbyștii și fotbaliștii învață unii de la alții pentru meciul de sâmbătă

DSC_9443 (Custom)
ASU Politehnica și RCM Timișoara pregătesc evenimentul caritabil de sâmbătă, de pe „Știința”, acolo unde cele două echipe se vor întâlni într-un meci împărțit pe trei reprize în care se vor practica ambele sporturi. Miercuri dimineață, Paul Codrea a descins în Ronaț, unde a condus un antrenament de fotbal, iar spre seară, Dannie de Villiers a sosit la baza 2 pentru a le implementa liderilor din Liga a IV-a câteva noțiuni de rugby.

Pe prima zăpadă a iernii, Paul Codrea a condus antrenamentul campioanei naționale la rugby, RCM Timișoara. A fost o sesiune de pregătire inedită, la care mânuitorii balonului oval au răspuns neașteptat de bine. Tehnicianul lui ASU Politehnica a apreciat la rugbyști în primul rând disciplina, el transmițându-le acest lucru elevilor săi după-amiază, la Baza 2, când le-a făcut cunoștință cu Dannie de Villiers, antrenorul rugbyștilor.

Fotbaliștii au învățat câteva tehnici de bază în rugby, Dannie de Villiers fiind ajutat de doi dintre elevii săi, Laurențiu Tănase și Sosene Anesi. Popoviciu, Gălan sau Făgețan mai au însă de lucru, dar promit că vor continua să se pregătească intens la rugby pentru a nu se face de râs în fața campionilor.

„E mult mai greu cu mingea de rugby decât cu cea de fotbal. Dar sper că până sâmbătă ne vom obișnui. Va fi ceva inedit. Ne vom mai antrena până sâmbătă, pentru că trebuie să fim pregătiți, totuși întâlnim campionii României. Sper să ieșim cu toții bine din acea întâlnire, pentru că ei sunt mari, iar noi, așa cum spunea Paul Codrea, suntem ca niște furnici pe lângă ei”, a declarat Cristi Gălan.

Întâlnirea dintre ASU Politehnica și RCM Timișoara va avea loc sâmbătă, de la ora 16, pe „Știința”, și va fi compusă din trei reprize: una de rugby cu reguli simplificate, una de fotbal fără ofsaid și ultima de football-rugby, o combinație între cele douăsporturi, prezentată în premieră la Timișoara. Vă reamintim, acțiunea are un scop caritabil, intenția fiind strângerea de fonduri pentru construirea unei grădinițe pentru copii afectați de autism, sindrom Down și alte deficiențe de adaptare.

About Gabriel Toth