ASU Politehnica țintește alte trei puncte! Duminică vine Cocoșul

cocosul-ortisoara

ASU Politehnica va primi duminică vizita celor de la Cocoșul Orțișoara, formație nou-promovată în cel de-al patrulea eșalon. Pe hârtie, alb-violeții sunt favoriți cerți, însă oaspeții îl au pe bancă pe cel mai experimentat antrenor de la acest nivel, Gheorghe Chimiuc.

Cocoșul Orțișoara e o prezență total nouă în peisajul Ligii a IV-a, mai ales în ultimii ani. Înființați în 1974, alb-albaștrii au evoluat în întreaga lor existență doar la nivelul ligilor județene, reușind la finele sezonului trecut să acceadă în eșalonul al patrulea.

După o tentativă ratată de promovare în 2011/2012, când au încheiat pe locul secund în Seria I, la 7 puncte în spatele Unirii Sânnicolau Mare, trupa din Orțișoara a reușit în cele din urmă să urce în eșalonul de top al județului, la capătul unei campanii pe care a dominat-o, mai ales în retur.

Sezonul trecut a fost început cu Marius Nichitean la timonă, care apoi i-a cedat frâiele lui Vali Miculescu, acesta continuând până în iarnă, din postura de antrenor-jucător. La mijlocul campionatului, echipa a traversat un moment de cumpănă, odată cu plecarea lui Miculescu, iar apoi a altor 11 jucători. Conducerea echipei a reușit să redreseze rapid situația, aducându-i pe Pop și Ciceo de la AS Carani, pe Balint și Biru de la Topolovățu Mare, pe Ulmet de a Irgriș, Traian de la Bazoș, în vreme ce Duda, Roman, Carlaonț și Crișan au venit din postură de jucători liberi. Antrenor a fost desemnat Lucian Belenceanu, cel ce a pus rapid pe picioare noua formulă a „cocoșilor”, reușind un retur aproape perfect. Orțișoara a încheiat campionatul cu 71 de puncte în cont, la 12 lungimi de principala urmăritoare, CS Giroc.

Iată și lotul ce a adus Cocoșul în Liga a IV-a: Ulmet, Carlaonț (portari) – Pop, Ciceo, Ivănescu, Valea, P. Moisă, Resteman (fundași) – Traian, Topor, Colf, Balint, Roman, Poali, Biru, S. Moisă (mijlocași) – Duda, Cornea, Crișan (atacanți).

Startul în Liga a IV-a a fost unul greoi pentru formația lui Luci Belenceanu, care a înregistrat doar eșecuri în primele cinci etape ale campionatului, determinându-l pe antrenorul principal să renunțe la post. Conducerea s-a reorientat spre un antrenor cu peste trei decenii de activitate în antrenorat, Gheorghe Chimiuc. Născut la 27 decembrie 1950 la Ciacova, nea Ghiță și-a început cariera de antrenor în 1980, la Auto, unde a continuat să și joace o perioadă, fiind artizanul celei mai mari performanțe din istoria clubului din Freidorf – calificarea în optimile Cupei României ediția 1983, când timișorenii au fost eliminați de Craiova lui Balaci, Cârțu și Ștefănescu (1-3 la Turnu Severin). A continuat la Furnirul Deta, Progresul Timișoara, UMT, Poli Timișoara, CFR Timișoara (în 3 mandate: 1994-1997, 1998-2000 și 2007-2008), Astral Deta, Hexe Jebel, CS Tim Giroc, pentru ca în ultimii ani să ocupe postul de antrenor federal.

Venirea lui Chimiuc s-a simțit din start, Cocoșul reușind prima victorie la meciul său de debut, 3-0 la Jimbolia, în runda a șasea. După 14 etape, formația din Orțișoara ocupă locul 13 în Liga a IV-a, cu 11 puncte acumulate. Până în prezent, „cocoșii” au punctat de 17 ori în campionat, golgheter fiind Ovidiu Coca, cu 7 reușite. Au mai marcat Colf și Formagiu de câte două ori, în timp ce Zbârcea, Stanciu, Balint, Florea, Zugrăvescu și Bobuț și-au trecut în cont câte o reușită.

Partida ASU Politehnica – Cocoșul Orțișoara, din runda a XV-a a Ligii a IV-a, va avea loc duminică, de la ora 11, pe arena „Știința”.

About Gabriel Toth