ASU Politehnica și-a luat „mașină” de goluri: „Vreau să marchez cel puțin 15 și în retur”

1044154_590523121032154_1639667370_n
Printre transferurile de marcă ale liderului Ligii a IV-a, ASU Politehnica, se numără și Sergiu Iorgovan. Atacantul ce în primele zile ale lui 2014 a împlinit 21 de ani e unul dintre principalii marcatori ai campionatului și promite să egaleze măcar performanța reușită în tur, pentru CFR Timișoara.

Sergiu Iorgovan este, din această iarnă, jucătorul lui ASU Politehnica. Născut la 3 ianruarie 1993, și trecut pe la grupele de juniori ale lui Liberty Salonta, tânărul atacant vine de la concitadina CFR Timișoara și spune că se simte foarte bine în colectivul alb-violeților.

„M-am integrat foarte bine. Am, găsit un colectiv bun, antrenamentele se fac foarte bine aici, deci e ok. Mă bucur foarte mult că am ajuns aici. Sunt sigur că vom promova. Totul se va juca la meciul cu a doua clasată, CS Ghiroda. E singura noastră contracandidată directă și sunt sigur că dacă vom câștiga acel meci, nu vom mai putea pierde prima poziție”, ne-a declarat Iorgovan.

În 2012, Sergiu Iorgovan a revenit în fotbalul timișorean, la CFR, club pentru care a evolua timp de un an și jumătate. În tot acest răstimp, s-a remarcat drept unul dintre cei mai prolifici marcatori ai Ligii a IV-a. În ediția trecută de campionat, a totalizat 30 de goluri pentru „leoparzi”, ocupând poziția a treia în clasamentul golgheterilor, după Alexandru Baranyi (Ghiroda – 41 de goluri) și Cosmin Ripan (Belinț – 31 goluri). Nici în actuala stagiune nu s-a lăsat mai prejos. După o vară în care a fost foarte aproape de a se despărți de feroviari, ajungând la un moment dat chiar și în curtea lui ASU Politehnica, Iorgovan a revenit la Gara Mare și a marcat de 15 ori până la finalul turului. Deși a condus o bună bucată de vreme clasamentul golgheterilor din „D”-Timiș, tânărul atacant a fost devansat, în ultimele două etape, de Novac, de la Pobeda Dudeștii Vechi, cu 19 goluri, și Pătrașcu, de la Ghiroda, cu 17.

Iorgovan își dorește să continue șirul golurilor și în tricoul lui ASU Politehnica, unde și-a propus măcar să egaleze „borna” reușită în tur: „Sper să dau cât mai multe. Eu vreau cel puțin 15 și în retur”.

ASU Politehnica se află în plin cantonament, la Valea lui Liman, acolo unde elevii lui Paul Codrea au de înfruntat și zăpada, care a început să se aștearnă încă de sâmbătă. „E o perioadă grea, plină de acumulări. Nu ne e ușor, dar nu avem ce face, așa e perioada de cantonament. Trebuie să muncim, pentru a ne fi apoi mai ușor în campionat”, ne-a mai spus Iorgovan.

About Gabriel Toth