ASU Politehnica se impune clar în derby-ul orașului: 4-0 cu CFR

CFR_Timisoara_ASU_Politehnica_0_4 (26)
De ani buni, arena de la Gara Mare n-a mai fost luată cu asalt la fel ca în această dimineață. Derby-ul local dintre CFR Timișoara și liderul Ligii a IV-a, ASU Politehnica a adus peste 2.000 de spectatori, marea lor majoritate luând loc în tribuna dinspre cartierul Blașcovici. Pe teren, alb-violeții lui Paul Codrea au dat tonul de la început și până la final, impunându-se lejer, scor 4-0.

Prima jumătate de oră a stat sub semnul echilibrului, ASU Politehnica nereușind să-și creeze decât o singură ocazie mare, prin Făgețan, în minutul 4, atunci când atacantul oaspeților a lovit bara. Alb-violeții s-au descătușat însă după reușita de zile mari a lui Popoviciu, din minutul 31, căpitanul „studenților” reluând imparabil, din vole, de la peste 30 de metri. Peste șapte minute, elevii lui Paul Codrea aveau să-și dubleze avantaju, fundașul central Obrejan punctând in apropiere, după o bâlbâială în lanț a apărării feroviare.  Până la pauză, ASU Politehnica a mai lovit o dată prin Făgețan, care devine astfel golgheterul echipei, cu 9 goluri, devansându-l pe absentul Tulcan.

În repriza a doua, alb-violeții au continuat să conducă ostilitățile, irosind ocazie după ocazie la poarta lui Rain. Scorul final a fost stabilit încă din minutul 63, de fundașul dreapta Daniel Birău care, apărut surprinzător la finalizare, a dejucat o nouă gafă a defensivei alb-vișinii.

S-a încheiat 4-0, iar ASU Politehnica își majorează avansul din fruntea clasamentului, după ce în derby-ul podiumului, dintre Progresul Gătaia și CS Ghiroda, s-a înregistrat o remiză, scor 1-1.

CFR Timișoara (antrenor Andrei Pobega): Rain – Neamţu, D. Oberşterescu (cpt.), Baidoc, Livădaru, Berar, Parfenie, Şuleap, Crişan, Hriţcan, Bonda. Au mai intrat Iorgovan, Domșa și G. Popa.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Maranescu – Ilie, Opriș, Popoviciu (cpt.), Vucea – Vișan, Făgețan. Au mai intrat Rogojină – Panc, S. Oberșterescu și D. Popa.

Reacții la cald

„N-ar prea fi multe de spus după acest eșec. Am suferit o înfrângere meritată, în fața unei echipe bune, care merită să fie pe primul loc în clasament. Țin să-i felicit pe această cale, sunt mult mai bine organizați din toate punctele de vedere decât noi. Un rezultat rușinos. Am pregătit echipa în așa fel încât să le punem probleme celor de la ASU Poli cu jucătorii pe care i-am avut la dispoziție, dar din păcate nu am reușit ce ne-am propus. Băieții au jucat cu teamă, mulți dintre ei sunt foarte tineri, sunt la început, și ținând cont că a fost foarte multă lume în tribună, poate a fost și un pic de teamă”. (Andrei Pobega, antrenor CFR Timișoara)

„Mă bucur că a venit atât de multă lume, am avut parte și de un timp superb. Meciul a fost unul frumos, am câștigat meritat, la o diferență mare, deci pot să spun că a fost o zi perfectă. Am mai spus, că nu mă interesează cine lipsește. Mă bazez pe jucătorii pe care îi am la dispoziție, iar aceștia trebuie să profită de șansa pe care o au. Cred că adversarii noștri au fost mai motivați de prezența în număr mare a publicului, de multe ori pentru noi acesta e chiar un dezavantaj. Să vezi după atâția ani tribuna plină pe CFR îți provoacă o senzație frumoasă”. (Paul Codrea, antrenor ASU Poli)

About Gabriel Toth