ASU Politehnica, punctaj maxim în deplasare: 3-0 la Racovița

asu-racovita
ASU Politehnica s-a impus fără emoții în deplasarea de astăzi, de la Racovița, acolo unde s-a revăzut cu principala rivală din sezonul trecut, din Campionatul Județean. Alb-violeții au dominat partida de la un capăt la altul, gazdele pregătite de antrenorul-jucător Arpad Laczko nereușind să se a propie decât de două ori periculos de poarta lui Burtic.

În primăvară, partida dintre Progresul Racovița și ASU Politehnica mobiliza peste 2.000 de iubitori ai fotbalului în jurul terenului din comună. Pe atunci, ambele se luptau pentru supremație în seria a III-a a Campionatului Județean, meciul fiind decis de execuția spelndidă a lui Ciprian Nicolaie, care a dus toate cele trei puncte la Timișoara. Între timp, această confruntare și-a pierdut statutul de derby, cele două combatante având trasee total diferite în Liga a IV-a. Pe de o parte, gazdele s-au instalat în zona de mijloc a clasamentului, în vreme ce alb-violeții au dominat copios campionatul, având doar două puncte pierdute în întreg sezonul.

ASU Politehnica a început jocul în atac, hotărâtă să rupă cât mai repede echilibrul. În minutul 16, Adrian Ilie a marcat dintr-un procedeu mai puțin obișnuit pentru el – cu capul – după o centrare de pe stânga a lui Vucea și cu largul concurs al portarului Costinean. Zece minute mai târziu, alb-violeții au lovit din nou, prin Oberșterescu, fundașul oaspeților marcând cu capul și cu ajutorul barei laterale, la un corner executat de Popoviciu. În partea a doua, timișorenii și-au continuat dominarea, însă n-au mai reușit să ajungă la fel de ușor în situația de a finaliza. S-a făcut în cele din urmă 3-0 în minutul 73, atunci când Panc a marcat, după ce a vânat o minge respinsă de defensiva gazdelor, la o încercare a lui Ionuț. Până la final mai putem nota doar eliminarea atacantului gazdelor, Alin Nanu, acesta văzând cartonașul roșu de pe banca de rezerve, la zece minute după ce fusese schimbat, pentru injurii aduse tușierului Cimponeriu.

Progresul Racovița (antrenor Arpad Laczko): Costinean – Mărcuț, Siminiceanu, Pădurean, Ignea, Fodor, Laczko, Șchiopu (cpt.), Bărbulescu, T. Onae, Nanu. Au mai intrat Groza și Mărăndescu.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Obrejan, Oberșterescu, Maranescu – Ilie, Opriș, Popoviciu (cpt.), Vucea – Făgețan, Vișan. Au mai intrat Panc, Ionuț, Ardelean și Brânzan.

„O victorie lejeră, ce putea fi și mai clară. Terenul de la Racovița cred că e cel mai prost din Divizia D și chiar îmi  pare rău că această echipă joacă la acest nivel. Nu înțeleg, dacă tot au ajuns aici, de ce nu-l îmbunătățesc. Trebuie să-l lărgească și să-l niveleze, pentru că e o rușine de teren. Ne-a afectat jocul, la fel cum sunt sigur că i-a afectat și pe ei. Asta și spun, dacă tot și-au dorit atât de mult să ajungă în Divizia D, măcar să se comporte ca atare. Sunt o echipă urâtă oricum. Azi ne-a fost mai ușor cu ei decât în Liga a V-a. Acolo a fost un derby, astăzi a fost un meci obișnuit, atâta vreme cât ei n-au contat”, a declarat la final antrenorul alb-violeților, Paul Codrea.

About Gabriel Toth