Asalt în Maramureș! RCM Timișoara caută victoria și la Baia Mare

6

RCM Timișoara a avut un parcurs perefect până în prezent în play-off-ul Superligii. Patru victorii din tot atâtea posibile, dintre care trei cu bonus ofensiv. Urmează însă deplasarea de la Baia Mare, un oraș în care nicio formație din România n-a mai câștigat de aproape cinci ani și jumătate.

La 15 martie 2008. Steaua se impunea cu 19-10 la Baia Mare, pe terenul unei formații ce încă nu își începuse perioada de dominare în campionatul intern. De atunci, terenul din Maramureș s-a transformat într-o veritabilă fortăreață, de unde nicio altă formație n-a mai plecat învingătoare. A fost aproape tot Steaua, în toamna aceluiași an, însă meciul s-a încheiat nedecis, 6-6. Și RCM Timișoara a fost la un pas de a pleca cu 4 puncte de pe „Lascăr Ghineț”, în prima fază a actualului sezon, dar s-a terminat din nou egal, 18-18. Chiar dacă și-au asigurat în mare măsură fotoliul de lider în play-off, timișorenii sunt mai deciși ca niciodată să întrerupă seria impresionantă de invincibilitate a formației din Baia Mare pe propriul teren.

„Ultima oară am fost extrem de aproape de a învinge Baia Mare pe teren propriu, dar am reusit doar o remiză. Încă de pe atunci ne-am promis ca, odată întorși în Maramureș, să câștigăm. Ne dorim victoria, din voința de a ne arăta valoarea, ne dorim victoria din orgoliu bănățean, probabil. Ne dorim victoria pentru noi și pentru voi”, a transmis vicepreședintele lui RCM Timișoara, Dan Dinu.

Pentru jocul din Maramureș, Chester Williams și Dannie de Villiers vor miza pe tot ce au mai bun în momentul de față. Dacă în jocul de la Constanța, s-a experimentat o formulă în premieră, de această dată vor reveni în primul XV, printre alții, Calafeteanu, Fercu sau Moala. Iată cum va arăta formația Timișoarei în confruntarea de sâmbătă:

15. Cătălin Fercu, 14. Stephen Shennan, 13. Sosene Anesi, 12. Paula Kinikinilau, 11. Viliami Moala, 10 Jody Rose, 9. Valentin Calafeteanu, 1. Alexandru Țăruș, 2. Eugen Căpățână, 3. Horațiu Pungea, 4. Valentin Popârlan, 5. Dorin Lazăr, 6. Stelian Burcea (C), 7. Vasile Rus, 8. Lemeki Nabalei.

Rezerve: 16. Otar Turashvili, 17. Gigi Militaru, 18. Randall Morrison, 19, Bogdan Bradu, 20. Bidzina Samkharadze, 21. Jack Umaga, 22. Fonovai Tangimana, 23. Samuel Mariș.

Meciul dintre CSM Știința Baia Mare și RCM Timișoara va avea loc sâmbătă de la ora 18, pe stadionul „Lascăr Ghineț”, și va fi transmis în direct pe TVR 3.

About Gabriel Toth