Aproape de revenire pe final: Energeticianul – Politehnica Timișoara 2-1

Politehnica Timișoara a fost învinsă în prima deplasare stagională, 2-1 la Petroșani, cu nou-promovata ACS Energeticianul. Gazdele și-au asigurat un avans consistent din prima repriză, în urma șuturilor de la distanță expediate de Nicoară și Stoenac, pentru ca partea secundă să fie controlată de alb-violeți, care însă nu au găsit drumul decât spre golul de onoare, prin Schieb.

Începutul de meci a fost liniștit la Petroșani, cu o primă ocazie semnată de Cosmin Neagu, care în primul minut a șutat în blocajul defensivei poliste din interiorul careului. Replica alb-violeților a venit abia în minutul 19, atunci când Bozian a preluat un balon la 25 de metri pe care și l-a potrivit pe piciorul stâng și a șutat spectaculos, sub transversală, însă Moldovan a respins. Trei minute mai târziu, Drugă a executat prin surprindere o lovitură liberă de la 25 de metri, din lateral dreapta, însă Murariu a respins de la vinclu. Gazdele s-au apropiat din ce în ce mai periculos de buturile poliste, iar în minutul 20 Tudorache i-a încercat din nou reflaxele lui Murariu, însă tânărul goalkeeper a fost la post.

Prin acest procedeu, al șuturilor de la distanță, au venit și cele două goluri care, într-un final, au înclinat balanța. Mai întâi, în minutul 36, Nicoară a șutat de la 18 metri, la semiînălțime, Murariu a încercat să respingă, dar balonul a ricoșat în poartă. La faza următoare, în minutul 37, a fost rândul lui Stoenac să trimită în forță, de la 20 de metri, de această dată portarul polist nereușind nici să atingă balonul.

Raport de forțe diferit în partea secundă, una dominată la capitolul posesie de Politehnica. Ignea a semănat pericol în minutul 48, dintr-o lovitură liberă din lateral stânga, însă Moldovan i-a ghicit intenția și a respins. Apoi, în minutul 64, a venit golul de 2-1, înscris de Marvin Schieb, cu un șut din interiorul careului, după o pasă primită de la același Ignea. Până la final, poliștii au presat mai mult în jumătatea adversă, însă marile ocazii au apărut cu greutate. În minutul 76, Bozian a trimis slab, pe lângă poartă, din apropierea punctului cu var, într-una dintre cele mai favorabile poziții în care s-au regăsit astăzi atacanții poliști. Și dacă nu s-a făcut 2-2, se putea face chiar 3-1, în prelungiri, atunci când Vlad Rusu a scăpat singur spre poartă, din lateral stânga, dar a lovit mingea greșit, încercând să găsească colțul lung.

S-a încheiat 2-1, iar alb-violeții înregistrează a doua înfrângere stagională, din nou pe fondul unui joc consistent, etalat însă cu precădere în repriza a doua.

Energeticianul (antrenor Cristian Dulca): Moldovan – R. Petre, D. Lung (cpt.), Ninu, Drugă (69, Ioniță) – Tudorache, Stoenac (81, C. Cristea), Neagu, Cioiu – Nicoară (67, Neacșa), Vl. Rusu.
Politehnica (antrenor Cosmin Petruescu): Murariu – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru (43, Ignea), Cherecheș – Nicolescu, Vidrăsan – Plămadă (62, Miholca), Bozian, Schieb – Velici (86, Bănică)

About Gabriel Toth