Adelina Pastor, locul 6 în finala de 400m de la Jocurile Francofoniei

pastor victorie
Adelina Pastor a alergat astăzi în finala probei de 400m, din cadrul Jocurilor Francofoniei de la Nisa, însă a reușit o clasare departe de podium. Cu o medalie se întoarce însă o altă româncă în urma acestei probe, Bianca Răzor trecând a treia linia de sosire.

Timișoreanca Adelina Pastor a reușit o clasare abia pe locul 6 în finala probei sale favorite, cea de 400m plat. Atleta în vârstă de 20 de ani a terminat cursa de astăzi, de la Nisa, cu timpul 54.80, un rezultat sub potențialul ei, dar care vine la capătul unei veri istovitoare, cu concursuri importante programate aproape din două în două săptămâni.

Sportiva legitimată la CSM Timișoara nu le-a depășit decât pe Lydie Besme, din Ciad, și pe Hasna Grioui, din Maroc. România reușește să cucerească totuși o medalie în această probă, prin Bianca Răzor, clasată a treia, cu timpul 52.69. Cursa a fost câștigată de franțuzoaica Floria Guei, cu timpul 52.31, urmată la mică distanță de conaționala ei, Marie Gayot, cu 52.33.

Adelina Pastor a reușit un timp mai bun miercuri, în calificări. Timișoreanca s-a clasat a doua într-o serie câștigată de Marie Gayot și în care a înregistrat 53.47.

Adelina Pastor a fost unica atletă din Timișoara prezentă la Jocurile Francofoniei de la Nisa. Ea a fost însoțită în Hexagon de antrenorul ei de la club, Ioan Damaschin, component al corpului de tehnicieni ai României.

About Gabriel Toth