Acțiunea de Crăciun – ISTORIA

An 1

Cu ajutorul angajatilor de la Primaria comunei Dudestii Noi am reusit sa identificam mai multe familii din aceasta localitate cu o situatie financiara foarte dificila.

Conditiile in care traiesc aceste familii sunt destul de greu de descris in cuvinte. Unele drintre imobilele in care stau acesti oameni pot fi cu greu numite locuibile. Am aflat ca veniturile pe familie rareori depasesc suma de 1000 RON pe luna. In fiecare casa se gasesc doi, trei, patru copii. Toti acesti copii au primit cate un pachet format din multe dulciuri, cozonac, portocale, jucarii, caciuli si fulare, cateva hainute.

Galerie foto Facebook

An 2

Am vizitat 40 de familii si-am facut fericiti 150 de copii

Localitati: Dudestii Vechi, Cenei + Bobda, Sacosu Turcesc, Rudna + Crai Nou, Ivanda, Giulvaz, Cheglevici.

Continut pachete: 

adulti: faina, gris, oua, zahar, ulei, copii: dulciuri, jucarii, tricou Politehnica, caciula Poli

Reactii:

În Cheglevici, l-am vizitat pe Zoli, un tânăr de 20 ani care a suferit un accident la lucru și nu-și mai poate folosi brațul stâng (strivit într-o presă). Trăiește din ajutor social și ne-a primit surprins și emoționat. Atât de emoționat, încât cu greu a reușit să zică mulțumesc.

La 10 minute după ce am plecat, ne-a trimis un mesaj pe telefonul asistentului social care ne-a însoțit: Îmi cer scuze că am fost atât de emoționat , incât nu am putut nici să vorbesc. Vă mulțumesc din suflet tuturor. Nu am primit niciodată asemenea cadouri ! Sărbători Fericite !

”Acest copil când a auzit cine a venit la el, a fugit în casă și a ieșit cu fularul la gât. Radia de bucurie!” …comentariul de pe facebook, al unuia dintre cei prezenti.

”8 frați . Unul mai vesel ca celălalt. Ne-au zâmbit într-una, ne-au cântat o colindă și ne-au transmis mulțumiri și sărbători fericite!” …comentariul de pe facebook, al unuia dintre cei prezenti.

”Băiatul acesta, a rămas singur pe când avea doar 10 ani. Muncește cu ziua prin sat și și-a construit cu mâinile lui o căsuță. Mică..dar a lui. Tine enorm la Poli și în zi de meci se contrazice cu toți, ținând partea echipei lui dragi, indiferent că aceasta pierde sau câștigă. Din sărăcia lui și-a rupt de la gură ca să vină la Timișoara la meciul din cupă, cu Mediaș. Tot respectul!”…comentariul de pe facebook, al unuia dintre cei prezenti.

”De la acești copii am auzit cel mai sincer și călduros strigăt de bucurie, când au văzut jucăriile. La final au strigat în cor Poli, Poli !”…comentariul de pe facebook, al unuia dintre cei prezenti.

Album foto

Galerie foto Facebook

Articole

http://www.tion.ro/un-mos-craciun-polist-i-a-vizitat-pe-micutii-nevoiasi-din-timis/1031203

http://stirileprotv.ro/stiri/timis/suporteri-cu-inima-mare-suporterii-lui-poli-au-oferit-cadouri-unor-copii-saraci-din-judetul-timis.html

http://www.debanat.ro/2011/12/mos-craciun-alb-violet-a-impartit-cadouri-in-judet/

http://www.ziare-pe-net.ro/stiri/foto-suporterii-lui-poli-au-oferit-cadouri-unor-copii-saraci-din-judetul-timis-1410221.html

An 3

Am fost in localitatile Leucusesti, Boldur. Ianova, Giarmata Vii, Topolovatul Mare, Ictar-Budint unde am ajutat 70 de familii si 110 copii vorbind de aproximativ 200 de persoane defavorizate

Pachetele au cuprins: haine, tricou Poli, esarfa alb-violet + pachete mancare (ulei, faina, dulciuri, suc, cozonac, portocale,

Album Foto

Galerie foto Facebook

An 4

Am colindat Timisul sub sloganul “Alb-violet de la N la S si de la E la V”.

Nord: Comuna Mașloc – satele Alioș și Remetea Mică;
Sud: Comuna Jamu Mare – satele Clopodia, Ferendia și Gherman;
Vest: Comuna Teremia Mare – satele Teremia Mică și Nerău;
Est: Comuna Balinț – satele Târgoviște, Bodo și Fădimac.

 Astfel am mers in 14 sate din toate punctele cardinale ale judetului și-am ajutat 80 de familii și 215 copii

Album foto

Galerie foto Facebook

An 5

Inainte

Dupa

Druckeria şi ASU Politehnica Timișoara si-a propus la Acţiunea de Crăciun 2014 să renoveze şi să doteze complet salonul de nou născuţi de la Maternitatea Bega, de care doctorii au mare nevoie pentru a le oferi celor mici cele mai bune condiţii.

Suma necesară a fost de 9.500 euro, aceşti bani acoperind costurile întregii operaţiuni, potrivit devizului întocmit de specialiştii pe care noi i-am contactat pentru a ne ajuta. Materialele folosite, precum şi aparatura montata sunt de cea mai bună calitate, la standardele medicale solicitate de medicii din cadrul maternităţii.

Pe aici am fost  

An 6

Conform druckeria.ro vineri a fost prima zi a acțiunii. Când, la Generala 25, cu ajutorul asociației „Salvați Copiii” au fost împărțite pachete pentru 21 de copii nevoiași, fiind astfel ajutate șase familii aflate într-o situație grea. În aceeași zi au fost ajutați 53 de copii proveniți din 17 familii la Grabaț, localitate din vestul județulu Timiș. Un alt eveniment în Timișoara a avut loc sâmbătă la mall, când au fost sprijinite 22 de tinere abuzate de la Casa Debora, singura instituție de acest gen din România. Duminică druckerii au părăsit granițele județului pentru a ajunge la Măureni și Șoșdea, în Caraș-Severin. În cele două sate, 45 de copii din 18 familii sărace au primit pachete constând în alimente, jucării, rechizite și dulciuri. Dintre obiecte nu au lipsit ursuleții uriași de pluș, ghiozdanele, echipamentul sportiv și chiar un calculator. Acțiunea din județul vecin a fost posibilă prin intermediul fostului jucător al alb-violeților, Brian Filimon, originar din Măureni. Foto: Emanuel Titus Iliesi / Druckeria.ro

Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2015/12/peste-o-suta-de-copii-si-zeci-de-familii-nevoie-vizitate-de-mos-craciunii-din-galeria-politehnicii-ultrasii-timisoreni-au-depasit-granitele-judetului-pentru-face-cadouri-galerie-foto/

An 7

Pentru al șaptelea an consecutiv, Asociația Suporterilor Timișoreni a organizat Acțiunea de Crăciun, prin care încearcă să aducă un strop de bucurie în viețile familiilor necăjite din zona Banatului. De această dată, acțiunea a fost concentrată pe localitățile din Banatul Montan.

Reprezentanții A.S.T. „Druckeria” s-au aflat pe drumuri, atât ieri, cât și astăzi, în dimineața de Ajun, pentru a împărți daruri familiilor nevoiașe din Banat. Ieri, în prima zi a acțiunii, au fost vizitate localitățile Fârdea, Zolt, Glanda Română, Balinț, Fădimac și Târgoviște, iar astăzi s-a trecut pe la Criciova, Cireșu și Jdioara. De menționat că la Jdioara, suporterii au împărțit pachete și la o casă de copii.

În total, au fost vizitate în jur de 45 de familii, cu peste 110 copii. În cele două zile în care au fost împărțite pachetele, un total de 9 mașini cu suporteri au colindat satele din Banatul Montan, iar la pregătirea acțiunii (cumpărături, sortare etc.) au participat în total peste 50 de fani alb-violeți.

Așa cum s-a întâmplat și la edițiile precedente, la Acțiunea de Crăciun au participat activ mai multe cluburi sportive din oraș. E vorba despre echipa de handbal SCM Politehnica, echipele de volei feminin UVT Agroland, CSU Politehnica și CSM Târgoviște (cu mulțumiri speciale pentru gruparea din jud. Dâmbovița!), echipa de volei masculin CSU UVT Timișoara, echipa de baschet BC SCM Timișoara și echipa de fotbal american Timișoara 89ers. Contribuții financiare au venit și din mediul privat, de la partenerii clubului Politehnica Timișoara: MEWI, Aba Consulting și Alexandrion. O implicare cu totul excepțională am consemnat din partea profesorilor Aurica și Mihai Lazarov, care la inițiativa elevului Vasile Ciprian, un fan înfocat al Politehnicii, au inițiat o campanie de strângere de donații în liceu și au trimis un pachet cu alimente și jucării spre Timișoara, care au fost împărțite în aceste două zile. La achiziționarea produselor au contribuit, de asemenea, o membrii cotizanți ai clubului Politehnica, precum și membri ai Peluzei Sud Timișoara.

Vă oferim, mai jos, o galerie foto de la a opta ediție a Acțiunii de Crăciun Druckeria, realizată de Emanuel Titus Ilieși (MEDIAFAX FOTO):

An 8

Pentru al optulea an consecutiv, Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria” au organizat Acțiunea de Crăciun, o inițiativă menită să dea o mână de ajutor familiilor nevoiașe acum, în pragul sărbătorilor. Astăzi, dis-de-dimineață, suporterii s-au îmbarcat în mașini și au pornit spre estul județului Timiș, pentru a împărți daruri în opt sate.

Au fost bifate localitățile Pietroasa, Fărășești, Crivina de Sus, Poieni, Margina, Zorani, Breazova și Sintești. În total, Moș Crăciun a poposit la 59 de familii, iar 108 copii s-au bucurat de daruri.

An 9