RCM Timișoara, în fața unei noi încercări de a „cuceri” Baia Mare

DSCF0061 (Medium)RCM Timișoara va disputa sâmbătă ultimul joc din faza grupelor Cupei României, la Baia Mare, pe terenul proaspetei campioane naționale. Deși ambele formații sunt deja calificate în faza următoare, galben-albaștrii își doresc să se întoarcă învingători din Maramureș, pentru a opri seria impresionantă de invincibilitate a localnicilor pe propriul teren.

Deși confruntarea de sâmbătă dimineață, de pe stadionul „Lascăr Ghineț” e lipsită aparent de miză, orgoliile puternice din ambele tabere vor da sarea și piperul întâlnirii. De acest lucru e convins și finanțatorul timișorenilor, Dan Dinu: „Va fi un meci al orgoliilor, o încleștare între cele mai bune echipe ale momentului. Băimărenii vor dori, cu siguranță, să ne demonstreze că își merită titlul de campioni, iar noi vrem să le arătăm că suntem mai buni decât ei. Mergem la Baia Mare, ca de fiecare dată, cu un singur scop: victoria. Sper ca de data aceasta să și reușim, iar Baia Mare să se obișnuiască și cu înfrângerile de pe teren propriu. Cred că băieții vor fi motivați, mai ales după ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Sunt lucruri care ne-au legat mai mult”.

La fel ca și în partida de marți, cu Știința Petroșani, RCM Timișoara va fi condusă de pe margine de Sosene Anesi, cel ce a preluat în mod oficial rolul de antrenor principal, în urma suspendării lui Grainger Heikell.

„Au fost câteva zile ciudate, prin suspendarea lui Grainger, dar avem mare încredere în jucătorii noștri că vom face o treabă bună la Baia Mare. Importantă e atitudinea cu care ne vom prezenta acolo. Am făcut unele erori în meciurile cu Petroșani, dar am discutat despre ele și sperăm să nu le repetăm și sâmbătă. Va fi greu de jucat cu Baia Mare, mai ales pe terenul lor, dar ne-am pregătit bine și sperăm că vom câștiga”, a spus fostul „All-Black”.

Căpitanul timișorenilor, Stelian Burcea, spune că el și colegii săi sunt deciși să le administreze maramureșenilor prima înfrângere pe propriul teren din întrecerile interne după șase ani și jumătate.

„Va fi cel mai important meci pentru noi, de la acea finală mică cu Dinamo încoace. Nu atât din punctul de vedere al presiunii. Cu siguranță, toată lumea va fi curioasă de rezultat, va dori să vadă spectacol la meciul dintre noi și echipa de Baia Mare, pentru că știm că aceasta trebuia să fie finala campionatului. Ne dorim să întrerupem acea invincibilitate a lor pe teren propriu. În ultimii ani, am reușit două rezultate de egalitate, sperăm ca de această dată să câștigăm”, a punctat Burcea.

Partida CSM Știința Baia Mare – RCM Timișoara va avea loc sâmbătă, de la ora 11, pe stadionul „Lascăr Ghineț”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply