Vor să oprească alunecarea! Sorin Brîndescu: „Trebuie să ne îmbunătățim moralul”

Șoimii Pâncota – Politehnica Timișoara 0-3

Foto: Emanuel Titus Ilieși

Politehnica Timișoara traversează cea mai nefasă perioadă din acest campionat, fără doar și poate! Alb-violeții au pierdut ultimele patru partide din Liga a II-a, iar în ultimele 350 de minute de joc nu au găsit nici drumul spre gol. Mâine, pe „Știința”, sosește ocupanta locului 6, Olimpia Satu Mare, o formație ce pare să-și fi găsit cadența sub bagheta lui Bogdan Andone. Trupa de pe Someș a adunat 10 puncte din ultimele patru runde și vine după un succes la scor cu UTA, 3-0, înregistrat duminica trecută.

Antrenorul Sorin Brîndescu speră ca elevii săi să obțină un rezultat pozitiv mâine, în fața Olimpiei, care să crească moralul șifonat al echipei.

„Cu Olimpia ne așteaptă un joc greu, ca toate celelalte. Sperăm să îmbunătățim ceva în jocul nostru, pentru a ne schimba puțin moralul, deoarece suntem prăbușiți din acest punct de vedere. Mergem cu entuziasm la fiecare joc, dar nu reușim să acumulăm puncte, iar acest lucru ne descurajează și ne demoralizează. Avem nevoie de un declic pentru a căpăta mai multă încredere. Echipa din Satu Mare, pe de altă parte, are un moral bun după meciul cu UTA și dispune de jucători valoroși. Formează o echipă omogenă, joacă de mult timp împreună și are și experiență la nivelul Ligii a II-a”, a declarat Brîndescu.

Ultimele puncte ale Politehnicii în „B” au venit în urmă cu exact o lună, la 21 septembrie, în etapa a VIII-a, la acel 3-0 de la Șiria, cu Șoimii Pâncota. De atunci, echipa a pierdut toate cele patru jocuri disputate în campionat, reușind să marcheze doar în jocul cu Luceafărul Oradea, din runda a IX-a, când Birău deschidea scorul în minutul 10. Așadar, o secetă ofensivă de 350 de minute pentru gruparea timișoreană! Totuși, antrenorul Sorin Brîndescu e mai preocupat de gafele din defensivă decât de ineficacitatea oamenilor de atac.

„Suntem îngrijorați pentru că nu reușim să facem puncte. Privim înainte, cu speranța că vom începe să punctăm în clasament. În ceea ce privește ofensiva, am avut ocazii și cu Juventus, dar ne-a descurajat faptul că am luat două goluri pe greșeli personale și am scăzut ritmul de joc. Pare că avem probleme cu atacul, dar eu zic că apărarea e marea problemă”, a mai spus Brîndescu.

Politehnica Timișoara și Olimpia Satu Mare sunt două echipe ce se cunosc foarte bine, în urma deselor întâlniri amicale pe care le-au avut în ultimii ani. Au fost trei astfel de dueluri în pauzele de iarnă, două la Timișoara și unul pe teren neutru, la Salonta. Așadar, la 23 februarie 2013 s-a înregistrat o remiză, 0-0, pe „Știința” (pe atunci, „Poli” era în Liga a V-a, iar „Oli” în Liga a III-a), 3-1 pentru Olimpia, pe terenul de la Baza 2, la 9 februarie 2015 (pentru alb-violeți a deschis scorul Naidin, în minutul 34) și 2-2 în acest an, la 30 ianuarie, la Salonta (timișorenii au punctat prin Bădăuță – min. 20 și Tulcan – min. 65). „Am jucat contra lor și în Liga a IV-a, și în Liga a III-a, iar băieții au simțit pe pielea lor că jucătorii Olimpiei nu le sunt cu nimic superiori. Dar vedem că realitatea Ligii a II-a ne arată altceva în acest moment…”, a afirmat Sorin Brîndescu.

Siminic, Cârstoiu și Săulescu, momentan zvonuri

În ultimele zile, presa locală a vorbit despre tratativele pe care alb-violeții le duc cu trei jucători ce în acest moment activează la Național Sebiș pentru a se alătura echipei începând din iarnă. E vorba despre Dragoș Săulescu, Gabriel Siminic (jucători cu care s-a negociat și în vară) și fostul mijlocaș al lui FC Argeș, Monel Cârstoiu.

„Nu cunosc… am citit și eu despre ei. La nivel de zvonuri, atunci când activitatea nu merge, oricine e mai bun. Chiar și alți antrenori sau alți jucători. Noi ne-am dori, într-adevăr, câțiva jucători care să aducă un plus, dar să fie jucători cu experiență la acest nivel. Jucători pe care să îi creștem avem destui, dar ne trebuie câțiva care să țină spatele acestei echipe și să le dea curaj tinerilor, care joacă bine, dar nu au constanță și continuitate. La noi, porțile au fost deschise pentru orice jucător care și-a dorit să evolueze pentru noi. Toată lumea ne cunoaște însă situația financiară, iar în vară jucătorii experimentați care s-au pregătit cu noi sau au cochetat cu ideea de a ni se alătura au plecat repede”, a comentat Brîndescu.

Se apropie jocul cu Pandurii

După meciul de mâine, cu Olimpia Satu Mare, „Băieții în ghete” vor avea puțin timp pentru odihnă. Marți, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, vor întâlni prim-divizionara Pandurii Târgu Jiu, în șaisprezecimile de finală ale Cupei României. Sorin Brîndescu spune însă că, în acest moment, primează întâlnirea din campionat cu sătmărenii.

„Noi vom trata cu seriozitate și meciul din Cupa României, la nivelul potențialului nostru. Personal, mă interesează mai mult meciul de campionat cu Olimpia Satu Mare, pentru că acolo stăm foarte rău și avem nevoie de puncte. Aparent, vor veni meciuri cu echipe… nu le-aș spune accesibile, ci la același nivel cu noi, pe care trebuie neapărat să le învingem. Dar dacă vom avea moralul scăzut, așa cum îl avem acum, ne va fi destul de greu să ne îndeplinim obiectivul. Vom trata însă cu seriozitate și meciul cu Pandurii, chiar dacă întâlnim o echipă bună de Liga I, cu jucători valoroși”, a declarat Sorin Brîndescu.

Partida Politehnica Timișoara – Olimpia Satu Mare, din etapa a XIII-a a ligii secunde, va avea loc mâine, de la ora 15:00, pe stadionul „Știința”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply