VOLEI | UVT Agroland a transferat un centru din Australia; Derby studențesc în Circumvalațiunii

Sophie Godfrey (nr. 4) e cel mai nou transfer al divizionarei secunde UVT Agroland Timișoara (Foto: worldgrandprix.2016.fivb.com)

Iubitorii de volei din Timișoara vor avea de unde alege mâine dimineață, ambele reprezentante ale orașului la feminin urmând să joace pe teren propriu la aceeași oră. Liderul Diviziei A2 Vest, UVT Agroland, întâlnește de la ora 11:00, în sala „Constantin Jude”, fosta prim-divizionară CSM Satu Mare. Tot la ora 11:00, însă în sala „Mircea Albu”, din Circumvalațiunii, CSU Politehnica primește replica formației clasate pe poziția a doua, Universitatea Cluj. Start în 2017 și pentru băieții de la CSU UVT Timișoara, care au programată însă o deplasare deloc facilă, la Câmpia Turzii.

Transfer de la antipozi, via Lugoj

UVT Agroland a oficializat astăzi un nou transfer în perspectiva luptei pentru promovarea în Divizia A1. Clubul timișorean a anunțat, pe site-ul oficial, înregimentarea centrului Sophie Godfrey, o australiancă în vârstă de 29 de ani, care în prima jumătate a campionatului a evoluat în primul eșalon din România, la CSM Lugoj. Noua jucătoare de la „Agro” e componentă a naționalei Australiei, iar în voleiul european a mai evoluat în Franța, la Etente St. Chamond (2012/2013) și în Polonia, la Ostrowiec (2014/2015) înaintea sosirii în România. Antrenorul lui UVT Agroland, Bogdan Paul, a avut ocazia să o vadă la lucru pe Sophie cu ocazia antrenamentelor comune organizate de echipa sa și CSM Lugoj în toamna anului trecut.

Sophie Godfrey a ajuns în aceste zile la Timișoara și ar putea debuta pentru noua sa echipă chiar mâine, la meciul de pe teren propriu, cu CSM Satu Mare. Partida e programată la ora 11:00, în sala „Constantin Jude”.

„Chiar dacă activează în eșalonul secund, acest club este organizat mai bine decât multe echipe din prima ligă, iar antrenamentele sunt pe măsură. Pot să spun că pentru mine nu este un pas înapoi, este un pas în direcția potrivită. Îmi place și Timișoara, am o mulțime de lucruri de văzut și de făcut în acest oraș”, a declarat Sophie Godfrey, pentru site-ul oficial al clubului.

Duel studențesc în Circumvalațiunii

Tot mâine la ora 11:00, în sala „Mircea Albu” din cartierul Circumvalațiunii e programată o întâlnire ce se anunț extrem de disputată. CSU Politehnica – locul 4 înaintea acestei runde – întâlnește a doua clasată din A2 Vest, Universitatea Cluj. În tur, fetele pregătite de Cerasella Șerban au cedat cu 3-0 sub Feleac, în sala „Horia Demian”, însă la capătul unui meci în care au pus probleme formației gazdă: 25-18, 25-20, 27-25.

În prima etapă programată în noul an, alb-violetele nu au reușit să obțină puncte din deplasarea de la Satu Mare (1-3). Meciul de mâine va consfinți revenirea în fața propriilor suporteri a două dintre componentele echipei din sezonul trecut, Iovanka Demian și Andreea Niculiță.

Deplasare grea pentru băieți

În eșalonul secund masculin, CSU UVT Timișoara a stat săptămâna trecută, în prima rundă programată în 2017, astfel că va începe anul cu o deplasare dificilă, pe terenul echipei CSM Câmpia Turzii. În acest moment, voleibaliștii de pe Bega ocupă locul al 3-lea în Divizia A2 Vest, cu 21 de puncte, fiind depășiți cu o lungime chiar de adversara de mâine, care are însă un joc în plus disputat.

Meciul cu CSM Câmpia Turzii are loc pe terenul ardelenilor mâine, la ora 14:00. Victoria e obligatorie pentru băieții lui Sorin Grădinaru, în condițiile în care săptămâna viitoare vor fi vizitați de liderul CSS2 CNE Baia Mare, care în acest moment are un avantaj de patru puncte în fața timișorenilor.

About Gabriel Toth

Leave a Reply