Volei feminin | UVT Agroland, de la agonie la extaz în derby-ul cu „U” Cluj; Victorie în trei seturi pentru CSU Politehnica

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Cele două reprezentante ale Timișoarei din Divizia A2 de volei feminin au obținut victorii importante ieri, în meciurile susținute pe teren propriu, în urma unor jocuri extrem de disputate. În derby-ul primelor clasate, UVT Agroland a învins cu 3-2 pe Universitatea Cluj, după ce ardelencele au revenit de la 0-2 la seturi. În Circumvalațiunii, CSU Politehnica a bifat trei puncte importante în fața „satelitului” prim-divizionarei CSU Medicina Târgu Mureș, care și-a vândut foarte scump pielea.

În micuța sală a Facultății de Educație Fizică și Sport, UVT Agroland a tranșat în favoarea ei derby-ul favoritelor la promovare cu Universitatea Cluj. Fetele lui Bogdan Paul au început în forță partida și și-au adjudecat primele două seturi, cu 25-18 și 25-13. A urmat însă o revenire spectaculoasă a formației clujene, care a profitat de ezitările timișorencelor din setul 3 (17-25), pentru ca apoi, pe val, să-și adjudece și actul al patrulea (23-25), trimițând meciul în „decisiv”. Gazdele au reușit să gestioneze mai bine setul al cincilea, pe care l-au câștigat cu 15-7. Scor final, 3-2 pentru UVT Agroland, care se distanțează în fruntea Divizie A2 Vest, cu 11 puncte, urmată la o lungime distanță de învinsa sa de ieri, Universitatea Cluj.

Antrenorul Bogdan Paul a utilizat, la formația învingătoare, următoarea formulă: Diana Tătaru, Adelina Ungureanu, Doina Cojocaru, Larisa Vasilică, Daniela Lupescu, Andrea Lakovic; Mihaela Ozun – libero. Au mai intrat: Daria Popa Calotă, Petruța Orlandea, Adriana Melniciuc.

„Toate meciurile contra Clujului vor fi la fel de disputate, sunt absolut convins de acest lucru. Am și declarat înaintea meciului că nu ne va fi ușor și același lucru le-am spus și fetelor după ce am câștigat setul 2. Din păcate, avem multe jucătoare tinere, care în momente dificile ale jocului găsesc mai greu soluțiile cele mai eficiente. Dar e normal să se întâmple acest lucru, sunt meciuri cu o mare încărcătură emoțională, iar fetele trebuie să se rodeze, să treacă prin acest gen de jocuri. Pe de altă parte, au fost greșeli și din partea jucătoarelor cu experiență… e suficient să greșească într-un moment-cheie, pentru ca jocul să se dezechilibreze. Per total, trebuie să înțelegem că nu vom intra fluierând în Divizia A. Va trebui să muncim foarte mult și, dacă vom avea abordări de acest gen și pe viitor, și la turneele care vor urma, nu e deloc în regulă. E un semnal de alarmă pentru noi, mai avem de lucru la multe aspecte. Eu cred că le vom rezolva pe final. Trecând peste faptul că trebuie să avem răbdare, fetele trebuie să înțeleagă că nu se poate așa. Nu a fost vorba de relaxare, ci de lipsă de concentrare. Pentru a putea menține un anumit nivel de concentrare, trebuie să te antrenezi pentru un anumit interval de timp, iar astfel de meciuri, cu tot cu încălzire, duc până la trei ore. Iar noi nu avem la dispoziție mai mult de două ore la sală, la antrenamente. Sper să găsim soluții pe viitor, pentru a ne putea pregăti așa cum e necesar pentru un astfel de nivel”, a declarat, la final, antrenorul formației timișorene, Bogdan Paul.

***

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

În sala „Mircea Albu” din Circumvalațiunii, CSU Politehnica a obținut o victorie extrem de importantă, 3-1 cu CSU Medicina II Târgu Mureș, la capătul unui meci extrem de disputat, mai ales în prima sa jumătate.

În primul act, formația din Târgu Mureș s-a menținut la conducere până spre final, însă alb-violetele au reușit să-și adjudece setul: 26-24. Același scenariu și în actul secund, însă de această dată ardelencele nu au mai cedat pe final și au egalat situația la general: 1-1, după 22-25. Fetele pregătite de Cerasella Șerban și-au valorificat experiența superioară și au câștigat, cu scor identic, următoarele două seturi: 25-18 și 25-18.

S-a încheiat 3-1 pentru CSU Politehnica, iar alb-violetele ajung la 9 puncte în clasament și își mențin ultima treaptă a podiumului. Săptămâna viitoare, alb-violetele vor evolua, în deplasare, la CSU Oradea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply