Viitorul sună bine în voleiul timișorean: Agroland, campioană la Divizia Speranțe

18240_384742105052181_3224661002352375223_nVoleiul începe, încetul cu încetul, să-și recapete poziția pe care o merită în peisajul sportului timișorean. Duminică, Agroland a adus pe Bega titlul la Divizia Speranțe, după un turneu final găzduit în noua sală a Universității de Vest. Tinerele voleibaliste pregătite de Dan Jitaru, aflate la primul sezon împreună, au dispus în finală de CSS Pro Volei Botoșani cu 3-0, după un meci în care jocul de echipă a făcut diferența.

„Este pentru prima oară în cariera mea când reușesc să câștig titlul din primul an cu o generație”, mărturisea după finala de ieri Dan Jitaru, antrenorul fetelor de la Agroland. Performanțele realizate în deceniul trecut, la Lugoj, și mai apoi în 2011, cu băieții de la CSS Bega, au venit după câțiva ani de muncă, astfel că medalia de aur pe care o purta la gât a fost o surpriză chiar și pentru el.

În turneul final de la Speranțe, pe care l-a găzduit în noua sală a Universității de Vest, Agroland a început cu un succes în trei seturi cu CSS Tulcea, dar apoi a pierdut cu 1-3 disputa a doua din Seria I, cu formația Constructorul Familia București. Timișorencele au obținut în cele din urmă calificarea în semifinale, după un 3-0 categoric administrat celor de la LPS Cluj.

În semifinale, Agroland avea să o întâlnească pe Dinamo Romprest București, nimeni alta decât campioana en titre. Timișorencele au defilat însă, mai cu seamă datorită căpitanului Adelina Ungureanu care și-a dominat clar adversarele. A fost 3-0 pentru „Agro”, după seturi relativ scurte, câștigate la 12, la 18 și la 16.

Duminică a venit și marea finală, unde Agroland a întâlnit Pro Volei Botoșani, chiar formația de proveniență a Adelinei Ungureanu.A fost, din nou, 3-0, la capătul unui meci în care timișorencele au jucat ca o adevărată echipă reușind să câștige seturile la 18, la 26 și la 19.

Clasamentul final al Diviziei Speranțe arată în felul următor:
1. ACS Agroland Timisoara
2. CS ProVolei Botosani
3. CS Dinamo Romprest Bucuresti
4. CS Constructorul Familia Bucuresti
5. CSS Tulcea
6. LPS Cluj Napoca
7. CSS Lugoj
8. CSS Blaj

În plus, Adelina Ungureanu a fost recompensată și cu titlul de MVP al turneului final. Despre jucătoarea venită de la Botoșani în toamna anului trecut, a vorbit la final antrenorul Dan Jitaru: „La Botoșani e o școală de volei foarte bună, sunt fete foarte ambițioase și au o selecție diferită față de alte zone ale țării, fetele de acolo sunt foarte înalte. Am reușit anul trecut să transferăm acest copil deosebit, încă de anul trecut era cea mai bună jucătoare de vârsta ei din țară. Nu a făcut decât să își apere blazonul, să fie în continuare la înălțimea așteptărilor”.

Antrenorul lui Agroland a vorbit și despre titlul cucerit într-un moment în care clubul timișorean nu a aniversat încă un an de activitate. „Avem nouă luni de la înființare. Ne-am dorit să mergem cât mai sus în clasamentele turneelor finale. Am reușit, în mod incredibil, să luăm titlul din primul an. E și pentru mine o surpriză. Știam că fetele pot, dar cele mai multe nu au încă doi ani de volei și mă temeam ca acest aspect să nu fie determinant și să nu reușim cumva să realizăm acest obiectiv”, a mai spus Dan Jitaru.

ACS Agroland Timișoara va participa, în perioada 20-24 mai, la turneul final la junioare, care se va desfășura la Brașov. Vă reamintesc, clubul bănățean a realizat o performanță notabilă și la senioare, ajungând până în barajul de promovare, în condițiile în care niciuna dintre jucătoare nu a trecut încă de vârsta junioratului.

About Gabriel Toth

Leave a Reply